Två lag från Figy till riksfinal i innovationstävling

Teknikelever från Finnvedens gymnasium knep åt sig både guld- och silvermedalj i tävlingen regionsfinalen i Blixtlåset. 7 maj tävlar de i riksfinalen.

TE19-klasserna från Figy tävlade tillsammans med elever från skolor i Falköping, Ronneby och Nässjö. Tävlingen i Värnamo var en av åtta regionsfinaler i landet.

Juryn valde ut två lag till riksfinalen

En jury bestående av representanter från näringslivet runt om i landet tittade på de 29 tävlande lagens innovationer.

Produkterna eller tjänster bedömdes utifrån följande kriterier;

• Originalitet och idehöjd
  • Presentation
  • Marknadsmässighet
  • Hållbarhet

Juryn valde ut två lag från regionsfinalen i Värnamo, som gick vidare till den stora riksfinalen i Stockholm den 7 maj. Båda lagen som gick vidare var från Figy.

De vinnande idéerna

Laget som kom på andraplats i regionsfinalen kommer från TE19A och består av Axel Evebring, Nils Magnusson, Filip Älverdal och Carl Rydholm. De har utvecklat ett tillbehör till ficklampor som ger en ökad spridning av ljuset från lampan.

Vinnaren blev en grupp från TE19B som består av Theo Ericsson, Justus Forsberg, Viggo Mathlin och Felix Petersson. Deras produkt som underlättar för personer med greppsvårigheter gjorde dem till vinnare i Värnamo. Förutom plats till riksfinalen och en summa pengar vann de också coaching av personal på Makers Square AB till ett värde av 10 000 kronor.

Grattis till båda lagen! Vi håller tummarna att det går lika bra i riksfinalen i Stockholm, som äger rum 7 maj.

Läs mer om tävlingen på Blixtlåsets webbplats Länk till annan webbplats.