Ansökan till ny lärarutbildning öppen

Går du i tankar om att utbilda dig till lärare? Campus ärnamo, Linnéuniversitetet och Värnamo kommun erbjuder en ny, verksamhetsintegrerad utbildning, där du som student får dubbelt så mycket tid i skolverksamheten.

Det är fortfarande möjligt att söka till utbildningen.

Läs mer om utbildningarna och hur du söker på Campus Värnamos webbplats. Länk till annan webbplats.

Tre inriktningar

Utbildningen, som har VI-profil (verksamhetsintegrerad utbildning) erbjuds med tre inriktningar:

• Inriktning fritidshem/verksamhetsintegrerad profil, 180 hp, 3 år.
  • Inriktning förskoleklass och grundskolans årskurs 1–3/verksamhetsintegrerad profil, 240 hp, 4 år.
  • Inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4–6/verksamhetsintegrerad profil, 240 hp, 4 år.

Fyra skolor

Särskilt utsedda VI-skolor, Enehagen, Rörstorp/Expo, Trelleborg och Mossleskolan tare emot en grupp studenter ett läsår i taget. Du blir en naturlig del av verksamheten och involveras i arbetslagets arbete. Det betyder att du direkt från start kan öva, pröva och fundera i nära kontakt med ditt framtida yrke.

Linnéuniversitetet och Campus Värnamo

Du läser sina teoretiska kurser på Linnéuniversitetet. Den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) samt VI-dagar genomförs i Värnamo. Det är också möjligt att vid egna studier sitta Campus Värnamos lokaler i Gummifabriken.

Gällaryd, Värnamo. Foto: Jon Flobrant