Publicerat:

Kom i gång med IST Home Skola

Snart börjar äntligen skolan igen, efter ett långt och skönt sommarlov. Ladda ner appen IST Home Skola, så att du är redo inför höstterminen.

Vid skolstart börjar vi använda ett nytt system i grundskola, gymnasium och fritidshem, appen IST Home Skola. I grundskola och gymnasium använder du appen för att ta del av ditt barns närvaro och för att anmäla frånvaro för ditt barn. Du kan även se barnets schema, betyg och resultat på nationella prov.

I fritidshem använder du appen IST Home Skola för att lägga in schema och anmäla frånvaro och ledighet. Appen ersätter det tidigare systemet IST förskola och fritidshem

Hur kommer jag i gång med appen?

Sök upp appen i appbutiken, App Store, Google Play eller AppGallery, på din smarta telefon och ladda ner den.

Hur loggar jag in?

  1. Starta appen i din telefon.
  2. Ange ditt personnummer (för att IST ska kunna hitta de tjänster som är kopplade till dina barn måste du identifiera dig som vårdnadshavare).
  3. Klicka på knappen "Logga in".
  4. När du klickar på "Logga in" slussas du vidare till SkolID som IST använder som ID-tjänst. Klicka på knappen och identifiera dig med BankID.

Vad gör jag om jag behöver hjälp med appen?

Vi har samlat instruktioner för hur du använder appen på vår webbplats. Du kan även be om hjälp av personalen på ditt barns skola eller fritidshem, eller ringa vårt kontaktcenter 0370-37 70 00.

På sidan Frågor och svar, IST Home Skola finns instruktioner för hur du använder appen och annan information som kan hjälpa dig vidare