Välkommen tillbaka till skolan!

Vi hoppas att alla haft ett skönt sommarlov! Här kommer några saker att tänka på för dig som går i någon av kommunens skolor eller för dig som har barn i skolåldern.

Höstterminen börjar onsdagen den 17 augusti för gymnasiet årskurs 1. Grundskolan samt gymnasiet årskurs 2 och 3 börjar torsdagen den 18 augusti.

Läsårstider och lovdagar hittar du på sidan Läsårstider, lov och ledigheter - Värnamo kommun.

IST Home Skola

Vid skolstart börjar vi använda ett nytt system i grundskola, gymnasium och fritidshem, appen IST Home Skola. I grundskola och gymnasium använder du appen för att ta del av ditt barns närvaro och för att anmäla frånvaro för ditt barn. Du kan även se barnets schema, betyg och resultat på nationella prov.

I fritidshem använder du appen IST Home Skola för att lägga in schema och anmäla frånvaro och ledighet. Appen ersätter det tidigare systemet IST förskola och fritidshem. Läs mer om appen i tidigare nyhet

Ansök om specialkost senast 31 augusti

Du som har behov av specialkost i skolan ska ansöka om det inför varje läsår. Du ansöker via vår e-tjänst.

Det är viktigt att du som vårdnadshavare, eller du själv om du är över 18 år, ansöker om specialkost så att du eller ditt barn får rätt mat i skolan och förskolan. Det är viktigt att du lämnar din ansökan inför höstterminen senast 31 augusti. Du ska alltså förnya din ansökan varje läsår. Tänk på att ange den klass som är aktuell till hösten, inte den som ditt barn eller du går i just nu.

Du hittar e-tjänsten för att anmäla specialkost och information om specialkost på kommun.varnamo.se/mat Länk till annan webbplats.