Värnamo kommuns logga
E-tjänster och blankett Mina sidor Kontakt
E-tjänster och blankett Mina sidor Kontakt Lyssna

Publicerat:

Ansök om skola inför förskoleklass

Har du ett barn som ska börja förskoleklass i höst? Nu kan du ansöka om vilken skola du vill att ditt barn ska gå på i vår e-tjänst. Sista dag att ansöka om skola är 6 februari.

Förskoleklass är en obligatorisk skolform

Förskoleklassen en obligatorisk skolform, det betyder att barn som är bosatta i Sverige har skolplikt från höstterminen det år då de fyller sex år. Verksamheten är avgiftsfri och omfattar cirka fem timmar per dag. Utbildningen i förskoleklass styrs av läroplanen för grundskolan och ska stimulera varje barns utveckling och lärande.

Skolval, viktigt för ditt barns placering

Huvudregeln är att en elev ska placeras i den skola där vårdnadshavarna önskar att eleven ska gå. Därför är det viktigt att du som vårdnadshavare ansöker om önskad skola i vår e-tjänst under perioden 16 januari till 6 februari.

Läs mer om skolvalet inför förskoleklass på sidan Val av skola, anvisad plats

När får jag beslutet?

Beslutet om vilken skola ditt barn har fått plats på skickas ut under vecka 11. Om du ansöker med vår e-tjänst får du beslutet i Mina sidor, på vår webbplats, och en notifiering till din e-post om att beslutet finns där. Om du ansöker med post får du beslutet hemskickat med brev.