Publicerat:

Utskick till vårdnadshavare direkt i appen

Efter sportlovet börjar vi arbeta med en ny funktion i appen IST Home Skola. Nu har alla förskolor, grundskolor och fritidshem möjlighet att göra utskick till dig som vårdnadshavare direkt i appen.

Appen IST Home Skola används i dag bland annat till att anmäla frånvaro samt att se schema och betyg. På måndag, 20 februari, tillkommer en ny funktion i appen.

Om du inte redan har koll på appen kan du läsa mer om den på sidan IST Home Skola, IST Administration och IST Lärande

Vad är det för funktion?

Den nya funktionen i appen IST Home Skola gör det möjligt för alla förskolor, grundskolor och fritidshem att skicka information till dig som vårdnadshavare direkt i appen, i stället för att exempelvis skicka e-post eller SMS till grupper med vårdnadshavare. Informationen dyker upp under fliken Händelser i menyn.

Ha i gång notiser för att hålla dig uppdaterad

Se till att du har i gång notiser på appen, om du inte redan har det. Då får du en notis när det finns ett nytt utskick att läsa i appen.

Funktionen har testats i ett pilotprojekt

Vi har under ett par månader testat funktionen i ett antal förskolor, grundskolor och fritidshem för att se hur den fungerar. Pilotprojektet har visat att funktionen är lätt för verksamheterna att använda och att vårdnadshavare tycker att det är bra att ha informationen samlad. Därför går vi nu vidare med funktionen till alla våra förskolor, grundskolor och fritidshem.

Du kan läsa mer om pilotprojektet för funktionen och vilka verksamheter som har testat den i nyheten Ny funktion testas i IST Home Skola

Frågor och svar IST Home Skola

Har du frågor om appen IST Home Skola? På sidan Frågor och svar IST Home Skola hittar du samlad information om hur appen fungerar Länk till annan webbplats.