Anställningsförmåner
När du är anställd hos oss har du förmåner inom flera olika områden, bland annat semester och friskvård. Du har också stor möjlighet att påverka ditt arbete och arbetssituation genom att vara delaktig på din arbetsplats.
Arbetstid och ledighet
Inom en del av våra verksamheter har du möjlighet att till viss del jobba hemifrån. Det är verksamhetens förutsättningar och din chef som avgör om du kan arbeta hemifrån och i vilken omfattning du i så fall kan göra det. Vi ser distansarbete som något positivt, men också att närvaro är viktigt för ett hållbart arbetsliv.
I flera av våra verksamheter har du flexibel arbetstid, även kallat flextid. Det innebär att du kan anpassa dina arbetstider inom vissa ramar och att du kan välja att komma tidigare eller senare, så länge arbetet tillåter. Flextid är ett sätt att underlätta för dig att kombinera arbete med fritid.
Som medarbetare hos oss har du 25 semesterdagar. Utöver de lagstadgade 25 dagarna får du fler semesterdagar när du är äldre än 40 år. Det år du fyller 40 år har du 31 dagar och det år du fyller 50 år har du 32 dagar. Om du har månadslön får du din vanliga lön samt ett semestertillägg för varje ledig dag under din semester.
Du får ta ut betald semester redan samma år du tjänar in den.
Under din föräldraledighet får du föräldrapenningstillägg från oss, utöver föräldrapenningen från Försäkringskassan. Tillägget som du får från oss motsvarar tio procent av din lön och det betalas ut under 180 dagar, fram till barnet är två år. Förmånen gäller dig som har varit anställd i 180 sammanhängande kalenderdagar.
Du har möjlighet att ta ut föräldraledighet på deltid fram till att ditt barn har fyllt tolv år eller när barnet avslutar det femte skolåret.
Utvecklas hos oss
Om du vill studera har du möjlighet att söka fritidsstudiestöd. Fritidsstudiestödet täcker en del av den litteratur du behöver till kursen och eventuella resekostnader i studierna.
Kompetensakademin är en del av Campus Värnamo, som tar fram utbildningar som vår verksamhet är i behov av. Det är bland annat introduktioner och mer specialiserade utbildningar.
Omställningsfonden kan ge stöd till dig som funderar på hur du kan utvecklas i ditt arbete eller vill ta nästa steg i karriären. Exempel på grundläggande stöd kan vara kartläggningssamtal, rådgivning och vägledning eller validering av din kompetens.
Läs mer om vilket stöd du kan få på omställningsfonden.se Länk till annan webbplats.
Hälsa
Som anställd i Värnamo kommun har du möjlighet att via Epassi få rabatt på en del av det du betalar för friskvårdsaktiviteter. Exempel på friskvårdsaktiviteter är gymkort, simning, dans eller massage. Du kan få upp till 1000 kr i ersättning per år.
Vid akuta förstagångsbesök hos läkare eller tandläkare får du behålla din lön för den tid du är borta från arbetet.
I Värnamo kommun får du dessutom behålla din lön vid vårdbesök, som inte är akuta, upp till en fjärdedel av din ordinarie arbetstid. De vårdbesöken kan till exempel vara blodgivning, besök hos distriktssköterska, behandling hos sjukgymnast, akupunktur, ljusterapi och kiropraktor.
VärnaOm är en arbetsgrupp med uppdraget att främja och skapa förutsättningar för god hälsa hos våra medarbetare. Arbetsgruppen arrangerar aktiviteter såsom motionsloppet VärnaOm-loppet, föreläsningar och prova-på-aktiviteter.
Om du drabbas av ohälsa i ditt arbete kan du, med hjälp av din chef, få tillgång till hjälp hos vår företagshälsa. Du har också möjlighet till kostnadsfri telefonrådgivning hos företagssköterska vid arbetsrelaterad sjukdom eller ohälsa.
Som nyanställd, med en anställning på minst sex månader, erbjuder vi dig en kostnadsfri gruppförsäkring i tre månader. Gruppförsäkringen är ett basutbud, med liv-, olycksfall-, sjuk- och trygghetskapitalförsäkring. Du kan även bygga på försäkringen ytterligare. Du väljer själv om du vill fortsätta med den efter de första tre månaderna.
Du som är anställd i Värnamo kommun får rabatt på bad och bad + gruppträningspass.