Kakor

Värnamo kommuns webbplats använder kakor (cookies). Det gör att du som besökare kan spara vissa personliga inställningar samt för att vi ska kunna förbättra tillgängligheten genom att få statistik över trafiken på webbplatsen.

Information om kakor

Alla besökare på en webbplats som använder kakor ska enligt lag få information om att webbplatsen innehåller kakor, vad de används till och hur man kan välja bort dem.  

Vad är kakor?

Kakor är små textfiler med information som lagras på besökarens dator. Det används för att underlätta och förbättra webbplatsen för besökaren. 

På Värnamo kommuns webbplats används både sessionskakor och permanenta kakor. En sessionskaka tas bort från datorn när du lämnar webbplatsen. En permanent kaka sparas på din dator även efter du stängt webbläsaren. Då kan webbplatsen "minnas" vilka inställningar du har gjort.

Så undviker du kakor

Du som inte vill att webbplatsen använder kakor kan spärra funktionen i webbläsarens säkerhetsinställningar. Du kan också ställa in webbläsaren så att du får en varning varje gång webbplatsen försöker sätta en kaka på din dator.

Om du inte vill att kakorna ska lagras på din dator kan även den funktionen stängas av i din webbläsares inställningar. Då kommer inga cookies att lagras, men det betyder också att vissa funktioner på webbplatsen inte kommer att kunna användas. 

Mer om kakor på Post- och telestyrelsens (PTS) webbsida. Länk till annan webbplats.

Personuppgifter

Värnamo kommun behöver ibland hantera och spara vissa personuppgifter om dig för att handlägga ärenden och fatta beslut som rör dig.

Du hittar mer information på sidan Behandling av personuppgifter.

Förslag på innehåll som kan vara intressant för dig

Hjälpte sidan dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!


Hur kan vi göra informationen bättre för dig? Webbadress till sidan bifogas i meddelandet.

Senast ändrad 16 februari 2022