Omsorg, stöd och hjälp

Hitta snabbt

Akut hjälp, trygghet, kris
Krisberedskap, Kvinnojour och mansjour, Trygg och säker, Hjälp till barn och unga, Akutboende
Stöd till familj, barn och ungdom
Det är många delar av kommunens verksamheter som på olika sätt arbetar med att stötta barn, ungdomar och familjer men också dig som vuxen. Det kan bland annat handla om separation, vårdnad, ekonomisk hjälp, missbruk eller våld.
Funktionsnedsättning
Daglig verksamhet, arbete och sysselsättning, Individual Placement and Support (IPS), Dagverksamhet, LSS stöd och service, Psykisk ohälsa, Tillgänglighet, Tolk, Pluspolare, Sekretess och lagstiftning
Äldre
Hjälp i hemmet, Dagverksamhet, Demens, Trygghetsboende, Mötesplatser för seniorer
Hjälp i hemmet och hjälpmedel
Mat, omsorg och stöd, Matdistribution, Hemtjänst, Trygghetslarm och digitala lås, Hjälpmedel och bostadsanpassning, Ledsagning, Anhörigstöd, avlastning, Fixartjänst
Särskilda boenden
Demensboende, Gruppboende och serviceboende, Äldreboende, Korttidsvistelse
Sjukvård och tandvård
Hemsjukvård, Rehabilitering, Tandvård, Trygg och säker hemgång, Inte nöjd med vård och omsorg?, Patientnämnden
Nyanländ och integration
Vilket stöd kan man få?, Du som nyanländ, Integrationsenheten, Ensamkommande barn, SFI - svenska för invandrare, Tolk, Sekretess och lagstiftning, Överklaga beslut
Överförmyndarkansliet GGVV
I varje kommun ska det finnas en överförmyndare eller en överförmyndarnämnd som utövar tillsyn och granskar gode mäns/förvaltares och förmyndares verksamhet.
Träffpunkt Höjden
Träffpunkt Höjden vänder sig till dig som är 18 år eller äldre och som upplever ohälsa eller ofrivillig ensamhet.
Psykisk ohälsa
Om du ofta känner dig orolig eller olycklig eller om du har svårt att känna glädje kan du behöva stöd för att kunna reda ut din situation. Här hittar du kontaktuppgifter till dem du kan vända dig till.

Service­meddelande

Nyheter från kommunen

  • 16 december 2024

    900 medarbetare utbildas för att hantera hot och våld

    Värnamo kommuns omsorgsförvaltning arbetar aktivt för att skapa en trygg miljö för både medarbetare och brukare. Under tio utbildningstillfällen kommer nu cirka 900 medarbetare från äldreomsorg och funktionshinderomsorg att få praktiska verktyg för att förebygga, samt hantera, hot och våld i arbetet.

  • 03 december 2024

    Undersökningar visar hög grad av upplevd trygghet

    Invånare i Värnamo kommun upplever en hög grad av trygghet, enligt både den senaste trygghetsundersökningen från Polisen och SKR:s årliga jämförelse Trygghet och säkerhet.

  • 29 november 2024

    Glöm inte att släcka ljusen

    När vi närmar oss adventstider tänder vi gärna ljus för att lysa upp mörkret. Det är väldigt mysigt men det gäller att vara varsam.

  • 14 november 2024

    Frågor och svar till broschyren "Om krisen eller kriget kommer"

    Från och med måndagen den 18 november kommer alla hushåll i Sverige att få MSBs (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) broschyr "Om krisen eller kriget kommer" . Denna broschyr syftar till att förbereda er som medborgare på hur ni kan agera vid en kris eller ett krig, samt stärka civilförsvaret genom att sprida kunskap om er roll i krisberedskapen.

  • 06 november 2024

    Ny kurs i januari för föräldrar som har eller ska separera

    Barn i föräldrars fokus, BiFF, är en kurs i små grupper för föräldrar som ska eller har separerat och som inte kommer överens i frågor som rör gemensamma barn. Du får stöd i att hjälpa ditt barn att hantera separationen.

  • 05 november 2024

    Välkommen på föreläsning i Gummifabriken under Orange Week

    Här har du som medmänniska och medborgare möjligheten att få en bredare förståelse för våld i dess olika former, hur våld normaliseras och hur vi som individer kan bli bättre på att upptäcka tecken på våldsutsatthet i vår närhet.