Omsorg, stöd och hjälp

Hitta snabbt

Akut hjälp, trygghet, kris
Krisberedskap, Kvinnojour och mansjour, Trygg och säker, Hjälp till barn och unga, Akutboende
Stöd till familj, barn och ungdom
Det är många delar av kommunens verksamheter som på olika sätt arbetar med att stötta barn, ungdomar och familjer men också dig som vuxen. Det kan bland annat handla om separation, vårdnad, ekonomisk hjälp, missbruk eller våld.
Funktionsnedsättning
Daglig verksamhet, arbete och sysselsättning, Individual Placement and Support (IPS), Dagverksamhet, LSS stöd och service, Psykisk ohälsa, Tillgänglighet, Tolk, Pluspolare, Sekretess och lagstiftning
Äldre
Hjälp i hemmet, Dagverksamhet, Demens, Trygghetsboende, Mötesplatser för seniorer
Hjälp i hemmet och hjälpmedel
Mat, omsorg och stöd, Matdistribution, Hemtjänst, Trygghetslarm och digitala lås, Hjälpmedel och bostadsanpassning, Ledsagning, Anhörigstöd, avlastning, Fixartjänst
Särskilda boenden
Demensboende, Gruppboende och serviceboende, Äldreboende, Korttidsvistelse
Sjukvård och tandvård
Hemsjukvård, Rehabilitering, Tandvård, Trygg och säker hemgång, Inte nöjd med vård och omsorg?, Patientnämnden
Nyanländ och integration
Vilket stöd kan man få?, Du som nyanländ, Integrationsenheten, Ensamkommande barn, SFI - svenska för invandrare, Tolk, Sekretess och lagstiftning, Överklaga beslut
Överförmyndarkansliet GGVV
I varje kommun ska det finnas en överförmyndare eller en överförmyndarnämnd som utövar tillsyn och granskar gode mäns/förvaltares och förmyndares verksamhet.
Träffpunkt Höjden
Träffpunkt Höjden vänder sig till dig som är 18 år eller äldre och som upplever ohälsa eller ofrivillig ensamhet.
Psykisk ohälsa
Om du ofta känner dig orolig eller olycklig eller om du har svårt att känna glädje kan du behöva stöd för att kunna reda ut din situation. Här hittar du kontaktuppgifter till dem du kan vända dig till.

Service­meddelande

  • Använd inte IST Home skola måndag 20 januari. Då gör vi uppdateringar i systemet och pedagoger och lärare kommer inte kunna ta emot dina ändringar denna dag.

Nyheter från kommunen

  • 15 januari 2025

    Vi du lära dig mer om återhämtning från psykisk ohälsa?

    Då ska du kolla in kursutbudet hos Recovery College. De erbjuder kurser, föreläsningar och informationstillfällen som kan hjälpa dig på vägen mot återhämtning.

  • 03 januari 2025

    Är du anhörig till någon som har ett beroende?

    Under våren 2025, med start den 27 januari, erbjuder Råd- och behandlingsenheten träffar för anhöriga till närstående som har alkohol- eller narkotikaproblem eller problem kring spel om pengar.

  • 02 januari 2025

    Värnamo kommuns Tillgänglighetspris – nominera någon som gör skillnad!

    Har du någon i åtanke som bidrar till att göra vårt samhälle mer tillgängligt för alla? Vi söker personer, företag, föreningar eller organisationer som med sitt arbete skapar ett mer inkluderande samhälle – och vi behöver din hjälp att hitta dem!

  • 29 december 2024

    Vi är i akut behov av nytt jourhem!

    Just nu behöver vi omgående hitta ett nytt jourhem. Som jourhem tar du med kort varsel emot barn som behöver omedelbart skydd eller stöd för en kortare tid.

  • 23 december 2024

    Nu är det dags att svara på inkomstförfrågan

    I dagarna får du, som har avgiftsbelagd insats via omsorgsförvaltningen ett brev hem i postlådan. Det är en påminnelse om att lämna in uppgifter som underlag för ditt avgiftsbeslut 2025.

  • 16 december 2024

    900 medarbetare utbildas för att hantera hot och våld

    Värnamo kommuns omsorgsförvaltning arbetar aktivt för att skapa en trygg miljö för både medarbetare och brukare. Under tio utbildningstillfällen kommer nu cirka 900 medarbetare från äldreomsorg och funktionshinderomsorg att få praktiska verktyg för att förebygga, samt hantera, hot och våld i arbetet.