Värnamo kommuns logga
E-tjänster och blankett Mina sidor Kontakt
E-tjänster och blankett Mina sidor Kontakt Lyssna

Kommun och politik

Hitta snabbt

Kommunfakta
Valresultat, mandatfördelning, Ekonomi, Befolkning, E-tjänster och blanketter
Kommunens organisation
Hur fungerar en kommun?, Kommunalråd och oppositionsråd, Kommunfullmäktige, Kommunstyrelsen, Revisorer, Bolag och stiftelser, Nämnder och utskott, Förvaltningar, Kommunala råd, Överklaga beslut, Rättssäkerhet, Försäkringar, Kommunalförbund - Samverkan Återvinning och Miljö
Politik och demokrati
Val 2022, Möten och protokoll, Anslagstavla, Hur går det till att fatta beslut?, Rösta, Engagera dig politiskt
Dialog, förslag, synpunkter och felanmälan
Synpunkter, Felanmälan, Medborgarinitiativ, Landsbygdsdialog, Medborgarbudget, Kommunala råd, Visselblåsning i Värnamo kommun
Kvalitet, resultat och jämförelser
Kommunens kvalitet KKiK, Medborgarundersökning SCB, Öppna data PSI, Svenskt näringslivs kommunranking, Öppna jämförelser
Vision och framtidsidéer
Digitalisering, Framtidsprojekt, Omvärldsanalys, Samarbetsprojekt
Kommunarkiv och diarium
I kommunarkivet finns information om kommunen och dess historia. Här kan du läsa kommunala protokoll, ta del av betyg och klasslistor, forska om din hembygd med mera.
Styrdokument
Policyer, Planer, Åtgärdsplaner, Riktlinjer, Kommunens regelverk
Press- och informationsmaterial
Här kan du ladda hem och fritt använda bilder på ordförande, vice ordförande och andre vice ordförande i kommunstyrelsen. Vi litar på att du använder dem med gott omdöme.

Service­meddelande

Nyheter från kommunen

 • 03 februari 2023

  Granskning av planförslag

  Planförslaget för del av Ljusseveka 2:1 med flera (Arenan) i Värnamo stad är ute på granskning mellan 3 februari och 6 mars 2023. Det innebär att du kan ta del av planförslaget och lämna in skriftliga synpunkter fram till och med 6 mars 2023.

 • 26 januari 2023

  Vatten, näringsliv och arvoden på fullmäktige

  Januari månads fullmäktigemöte inleddes med information, dels om näringslivet i Värnamo, dels om hur kommunen jobbat, och jobbar, med översvämningar.

 • 11 januari 2023

  Pär Svensson blir ny förvaltningschef

  Pär Svensson från Värnamo blir ny förvaltningschef för serviceförvaltningen i Värnamo kommun. Han kommer närmast från en tjänst i Alvesta, där han är IT- och digitaliseringschef för Alvesta kommunkoncern.

 • 09 januari 2023

  Planförslag för bostäder vid Julias väg i Värnamo stad är ute på samråd

  Planförslaget för fastigheten Aftonfalken 1 med flera i Värnamo stad är ute på samråd mellan 16 januari 2023 till och med 16 februari 2023. Det innebär att du kan ta del av planförslaget och lämna in skriftliga synpunkter fram till och med 16 februari 2023.

 • 19 december 2022

  Kortare tid att betala fakturan

  Från och med 1 januari kommer fakturorna för barnomsorg och vatten och avlopp att skickas ut några dagar senare än tidigare. Det innebär att tiden som du som kund har på sig att betala fakturan blir något kortare.

 • 15 december 2022

  Tobias Pettersson vald till ordförande

  På sitt möte 15 december valde kommunfullmäktige ledamöter och presidier till styrelser och nämnder.

 • 14 december 2022

  Strömavbrott i delar av kommunen

  Under onsdagseftermiddagen uppstod ett elavbrott, som drabbade östra delarna av Värnamo. Felet åtgärdades och strömmen var tillbaka efter ungefär två timmar.

 • 13 december 2022

  Följ fullmäktiges val direkt på webbplatsen

  På torsdag, 15 december, väljer kommunfullmäktige ledamöter till styrelser och nämnder. Du kan följa mötet på plats eller via webbplatsen.