Kommun och politik

Hitta snabbt

Kommunfakta
Valresultat, mandatfördelning, Ekonomi, Befolkning, E-tjänster och blanketter
Kommunens organisation
Hur fungerar en kommun?, Kommunalråd och oppositionsråd, Kommunfullmäktige, Kommunstyrelsen, Revisorer, Bolag och stiftelser, Nämnder och utskott, Förvaltningar, Kommunala råd, Överklaga beslut, Rättssäkerhet, Försäkringar, Kommunalförbund - Samverkan Återvinning och Miljö
Politik och demokrati
Val 2022, Möten och protokoll, Anslagstavla, Hur går det till att fatta beslut?, Rösta, Engagera dig politiskt
Dialog, förslag, synpunkter och felanmälan
Synpunkter, Felanmälan, Medborgarinitiativ, Landsbygdsdialog, Medborgarbudget, Kommunala råd, Visselblåsning i Värnamo kommun
Kvalitet, resultat och jämförelser
Kommunens kvalitet KKiK, Medborgarundersökning SCB, Öppna data PSI, Svenskt näringslivs kommunranking, Öppna jämförelser
Vision och framtidsidéer
Digitalisering, Framtidsprojekt, Omvärldsanalys, Samarbetsprojekt
Kommunarkiv och diarium
I kommunarkivet finns information om kommunen och dess historia. Här kan du läsa kommunala protokoll, ta del av betyg och klasslistor, forska om din hembygd med mera.
Styrdokument
Policyer, Planer, Åtgärdsplaner, Riktlinjer, Kommunens regelverk
Press- och informationsmaterial
Här kan du ladda hem och fritt använda bilder på ordförande, vice ordförande och andre vice ordförande i kommunstyrelsen. Vi litar på att du använder dem med gott omdöme.

Service­meddelande

Nyheter från kommunen

 • 23 februari 2024

  Värnamo kommun hedrar Ukraina på årsdagen av invasionen

  Den 24 februari är det två år sedan Ukraina invaderades. För att visa vårt stöd för landet kommer vi att hissa den ukrainska flaggan tillsammans med svenska flaggan på Kyrktorget, utanför stadshuset i Värnamo, under lördagen.

 • 31 januari 2024

  Rädd eller beredd?

  Frågan ”Rädd eller beredd?” har elever på Finnvedens gymnasium fått fundera på under januari månad vid föreläsning och mobil utställning i en container på skolgården.

 • 02 januari 2024

  Maria Johansson blir partilös ordförande och fullmäktige-ledamot

  Maria Johansson, som är ledamot i Värnamo kommunfullmäktige och ordförande i barn- och utbildningsnämnden, har beslutat sig för att lämna Centerpartiet. Hon stannar kvar på sina uppdrag som partilös.

 • 01 januari 2024

  Nytt år - nytt jobb?

  Går du och funderar på att byta jobb? Kanske ska du ta en titt på våra lediga tjänster?

 • 27 december 2023

  Reviderad vision och nya mål

  Värnamo kommuns vision har haft ordalydelsen ”Värnamo den mänskliga tillväxtkommunen - 40 000 invånare 2035”. Den sista delen är borttagen och visionen är nu: ”Värnamo den mänskliga tillväxtkommunen!” Visionen är vår vägledning för hur vi vill se framtidens Värnamo kommun.

 • 18 december 2023

  Medborgarundersökningen: Värnamoborna ger gott betyg

  Invånarna ger Värnamo gott betyg i medborgarundersökningen, som nu är redovisad. 95 procent tycker att Värnamo kommun är en bra plats att bo och leva på och 83 procent tycker att kommunen sköter sina verksamheter på ett bra sätt. Däremot blir det sämre betyg på möjligheterna till insyn och inflytande.