Kommun och politik

Hitta snabbt

Kommunfakta
Valresultat, mandatfördelning, Ekonomi, Befolkning, E-tjänster och blanketter
Kommunens organisation
Hur fungerar en kommun?, Kommunalråd och oppositionsråd, Kommunfullmäktige, Kommunstyrelsen, Revisorer, Bolag och stiftelser, Nämnder och utskott, Förvaltningar, Kommunala råd, Överklaga beslut, Rättssäkerhet, Försäkringar, Kommunalförbund - Samverkan Återvinning och Miljö
Politik och demokrati
Val 2022, Möten och protokoll, Anslagstavla, Hur går det till att fatta beslut?, Rösta, Engagera dig politiskt
Dialog, förslag, synpunkter och felanmälan
Synpunkter, Felanmälan, Medborgarinitiativ, Landsbygdsdialog, Medborgarbudget, Kommunala råd, Visselblåsning i Värnamo kommun
Kvalitet, resultat och jämförelser
Kommunens kvalitet KKiK, Medborgarundersökning SCB, Öppna data PSI, Svenskt näringslivs kommunranking, Öppna jämförelser
Vision och framtidsidéer
Digitalisering, Framtidsprojekt, Omvärldsanalys, Samarbetsprojekt
Kommunarkiv och diarium
I kommunarkivet finns information om kommunen och dess historia. Här kan du läsa kommunala protokoll, ta del av betyg och klasslistor, forska om din hembygd med mera.
Styrdokument
Policyer, Planer, Åtgärdsplaner, Riktlinjer, Kommunens regelverk
Press- och informationsmaterial
Här kan du ladda hem och fritt använda bilder på ordförande, vice ordförande och andre vice ordförande i kommunstyrelsen. Vi litar på att du använder dem med gott omdöme.

Service­meddelande

Nyheter från kommunen

 • 28 maj 2024

  Ungdomar ska ha möjlighet att påverka sin vardag

  Vi vill att våra unga ska känna sig mer delaktiga i samhället. Vi vill också att vi ska vara en kommun där unga människor inte bara växer upp, utan även växer som individer och samhällsmedborgare. Därför har vi börjat söka ungdomar till ett ungdomsråd.

 • 28 maj 2024

  Fullmäktiges möte flyttat till Finnvedens gymnasiums aula

  Hade du tänkt följa kommunfullmäktigemötet på plats torsdag 30 maj? Tänk då på att sammanträdet är flyttat till Finnvedens gymnasiums aula. Använd ingången mot kyrkogården.

 • 25 maj 2024

  Rösta hemma

  Om du inte har möjlighet att ta dig till en vallokal och inte heller har tillgång till ett vittne eller ett bud, kan du få rösta hemma.

 • 22 maj 2024

  I dag flaggar vi - nu startar förtidsröstningen

  Från och med i dag, 22 maj, kan du förtidsrösta i Värnamo kommun. Då passar vi också på att hissa EU-flaggan utanför Stadshuset och den halar vi först när solen går ned på valdagen 9 juni.

 • 21 maj 2024

  Flera räddningstjänster kommer öva vid sjön Bolmen

  Den 23 maj 2024 kommer Värnamo, Ljungby, Hylte och Gislaveds räddningstjänster att hålla en stor övning vid sjön Bolmen. Syftet är att träna samordning mellan flera kommuners räddningstjänster.

 • 17 maj 2024

  Idag hissar vi regnbågsflaggan!

  Idag är det internationella dagen mot homofobi, transfobi och bifobi. Vi hissar regnbågsflaggan för att visa vårt stöd för allas lika rättigheter och värde . I den mänskliga tillväxtkommunen Värnamo vill vi uppmärksamma vikten av mångfald och vikten av en inkluderande värld där alla kan vara sig själva.