Näringsliv och arbete

Hitta snabbt

Företag, stöd och rådgivning
Fakta om näringslivet, Värnamo näringsliv, Företagsjouren, Flytta ditt företag hit, Starta företag, Mark och lokaler, Utbildning och kompetensutveckling, EU-samordnare, Företagslots, Företagsregister
Anmälningsplikt och tillstånd
Anmälningspliktiga verksamheter och åtgärder, Förenklad delgivning, Tillståndspliktiga verksamheter och åtgärder
Tillstånd, regler och tillsyn
Alkohol och serveringstillstånd, Avfall från verksamheter, Hälsoskydd, Kemikalier i verksamheter, Köldmedier, Lantbruk, Miljöfarlig verksamhet, Receptfria läkemedel, Miljöskydd inom lantbruk, Tobak och e-cigaretter, Tillsyn förskola och skola
Upphandling och inköp
Konkurrensutsatt verksamhet, Inköp regler och policy, E-handel, E-faktura, Varudistributionscentral
Jobba i kommunen
Här hittar du våra lediga jobb, hur du kan beställa arbetgivar- eller tjänstgöringsintyg och information hur det är att jobba i Värnamo kommun.
Landsbygdsutveckling
Landsbygden är viktig för Värnamo kommuns utveckling och attraktionskraft. På landsbygden produceras många av de varor och tjänster som vi alla är beroende av.

Service­meddelande

Nyheter från kommunen

 • 20 april 2024

  Tillväxtpriset till Horda Stans AB

  Under fredagskvällens näringslivsgala delade Värnamo kommun ut utmärelsen Årets tillväxtprofil till Horda Stans AB. Grattis!

 • 25 mars 2024

  Låna en inköpare av kommunen

  Nu kan du, som är företagare och intresserad av offentliga inköp och upphandling, låna en inköpare av Värnamo kommun.

 • 22 februari 2024

  Dags att söka feriearbete i Värnamo kommun

  Nu är det dags för dig som går första eller andra året i gymnasiet att söka feriearbete i Värnamo kommun. Sista ansökningsdag är 1 april.

 • 10 februari 2024

  Bättre arbetsmiljö för kommunens sjuksköterskor

  Arbetsmiljön för sjuksköterskorna inom omsorgsförvaltningen i Värnamo har förbättrats avsevärt sedan införandet av ett telefonnummer och telefontid.

 • 30 januari 2024

  ”Upplevelseverkstad" på Värnamo sjukhus för elever årskurs 8

  ”Upplevelseverkstaden” är ett initiativ riktat till elever i årskurs 8 inom kommunerna Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd och Värnamo, där de bjuds in att prova olika uppgifter inom vård- och omsorgsyrken.

 • 12 januari 2024

  Full pott för Campus YH-utbildningar

  Det blev full pott för Campus Värnamo i årets ansökan om att bedriva YH-utbildningar (yrkeshögskoleutbildningar). Campus Värnamo fick ja till att starta alla de YH-utbildningar, som de ansökt om.