Värnamo kommuns logga
E-tjänster och blankett Mina sidor Kontakt
E-tjänster och blankett Mina sidor Kontakt Lyssna

Utbildning och barnomsorg

Hitta snabbt

Förskola
Våra förskolor, allmän förskola, öppna förskolan, ansök eller säg upp plats, avgifter och regler, avgiftskontroll, omsorg kvällar nätter och helger, trygg och säker förskola och fritidshem
Grundskola, förskoleklass och fritidshem
Grundskolor, förskoleklass, våra fritidshem, grundsärskola val av skola, bedömning och betyg, språkval, ledighet och frånvaroanmälan, NTA - Naturvetenskap och teknik för alla, försäkringar, enhet för flerspråkighet
Gymnasium
Ansökan till gymnasieskolan, gymnasiesärskola, resor för gymnasieelever, studiemedel och inackordering, ledighet och frånvaroanmälan
Vuxenutbildning, Lärvux och Campus
Campus, lärvyx, vuxenutbildning, Värnamo Vägledningscentrum
Kulturskolan
Värnamo kulturskola bedriver avgiftsbelagd undervisning i musik, dans och drama riktad till barn och ungdomar bosatta i Värnamo kommun.
Elevhälsa, extra stöd
Skolkurator, skolpsykolog, skolsköterska, skolläkare, mobbning, personal med specialpedagogisk kompetens, vaccinationer, främjande och förebyggande arbete, mobbning, kränkande behandling, likabehandling, särskilda behov, extra stöd
Mat i förskola, skola
Här hittar du information om maten i skolan, hur du ansöker om specialkost och frågor och svar om maten.
Läsårstider, lov och ledigheter
Här hittar du läsårstider för grund- och gymnasieskola samt avgiftsfri allmän förskola.
Skolskjuts
Regler för skolskjuts, växelvis boende, hemtider för skolskjuts, hållplatser, skolskjutsområden

Service­meddelande

 • I samband med Kristi himmelsfärdshelgen gäller ändrade öppettider.

 • Mobila bibliotekets (Bokbussen) kvällstur onsdag 25 maj till Fryele är inställd.

 • Rensman AB kommer under maj 2022 att utföra renspolning av vattenledningsnätet i Forsheda på uppdrag av Värnamo kommun. Syftet är att förbättra vattenkvaliteten, och förebygga problem med missfärgat vatten.

 • Vråenvägen kommer vara avstängd för genomfart från måndag 9 maj till fredag 27 maj. På plats arbetar vi med vatten och avloppsledningar.

Nyheter från kommunen

 • 09 maj 2022

  Ansökan till ny lärarutbildning öppen

  Går du i tankar om att utbilda dig till lärare? Campus ärnamo, Linnéuniversitetet och Värnamo kommun erbjuder en ny, verksamhetsintegrerad utbildning, där du som student får dubbelt så mycket tid i skolverksamheten.

 • 18 mars 2022

  Ny app för förskola och fritidshem senare i vår

  Senare i vår kommer alla förskolor och fritidshem att börja använda en ny app för att hantera schema och frånvaro. Appen testas i ett fåtal förskolor och fritidshem under mars och april.

 • 11 mars 2022

  Från IST förskola och fritidshem till IST administration

  Från och med mars har du som vårdnadshavare till barn i förskola och fritidshem ett nytt system för att ansöka om barnomsorg, lämna in schematider och säga upp plats. 

 • 11 januari 2022

  Johan Grahn ny barn- och utbildningschef

  Johan Grahn blir ny barn- och utbildningschef. Han tillträder tjänsten 1 februari.

 • 09 december 2021

  Festlig meny på Nobeldagen

  På fredag, 10 december, är det Nobeldagen. Det vill vi fira. Dagen till ära serveras festlig Nobelmiddag i skolornas och förskolornas kök.

 • 08 december 2021

  Mindre brand på Gröndalsskolan

  En mindre brand i en papperskorg på en toalett utbröt på Gröndalsskolan under förmiddagen idag, 8 december. Brandkåren larmades och utrymningen fungerade enligt fastställda rutiner.

 • 18 augusti 2021

  Förslag att bygga helt ny Trälleborgskola

  För cirka 55 år sedan byggdes Trälleborgskolan i Värnamo. För att långsiktigt kunna ge eleverna utbildning av hög kvalité i en bra miljö finns nu förslag på att bygga en helt ny Trälleborgskola.

 • 04 juni 2021

  Film ersätter träffar om förskoleklass

  Börjar ditt barn förskoleklass till hösten? I vanliga fall brukar vi bjuda in vårdnadshavare vars barn börjar förskoleklass till en informationsträff under våren.