VFU - Verksamhetsförlagd utbildning

Vi välkomnar dig som är student på en lärarutbildning att göra din verksamhetsförlagda utbildning, VFU, hos en behörig pedagog hos oss!

Hos oss finns utbildade VFU-handledare som gärna tar emot dig som studerar till förskollärare, lärare eller lärare mot fritidshem för att göra din VFU.

Värnamo kommun har 39 kommunala förskolor, 19 grundskolor, en gymnasieskola, vuxenutbildning, särskola och kulturskola. Inom barn- och utbildning finns cirka 6 700 barn och elever och här arbetar idag 1 300 personer.

Det finns mycket goda möjligheter till en anställning efter en väl genomförd VFU i Värnamo kommun, vi söker alltid efter engagerade och kompetenta medarbetare i vår växande kommun – den mänskliga tillväxtkommunen.

Pedagogisk måltid

Du som student betalar ingen avgift för den pedagogiska måltiden tillsammans med barn/elever.

Kommunikationer

Det finns goda kommunikationer med kollektivtrafik mellan högskolorna och Värnamo. På Länstrafikens webbplats Länk till annan webbplats. hittar du aktuella tidtabeller.

Sekretess

När du börjar din VFU hos oss fyller du i en blankett för sekretess. Blanketten får du på skolan eller förskolan.

Avtal med högskolor och universitet

Kommunen har samverkans­avtal om VFU med Högskolan i Jönköping, Linnéuniversitet och Högskolan i Borås, men om du studerar på en annan högskola eller universitet är du också välkommen.

Mål för den verksamhetsförlagda utbildningen

Efter tiden som lärarstuderande i Värnamo kommun hoppas vi att du har fått en god insikt och kunskap om förskolan/skolan/fritidshemmet som arbetsplats. Dessutom ska du ha ökat din förståelse och förmåga att omsätta tankarna i de olika styrdokumenten i praktisk handling. Du ska ha varit del av ett arbetslag och där kunnat bidra till arbetslagets utveckling.Du har också övat upp din förmåga att planera, organisera, genomföra och utvär­dera arbetet med barn och ungdomar.

Har du frågor?

Välkommen att ringa Kontaktcenter som hjälper dig komma i kontakt med VFU-samordnare, 0370-37 70 00.

Förslag på innehåll som kan vara intressant för dig

Hjälpte sidan dig?

Vi får många frågor om kontaktuppgifter. I de flesta fall ska du kontakta vårt kontaktcenter på telefon 0370-37 70 00, eller via e-post: kontaktcenter@varnamo.se.

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!


Hur kan vi göra informationen bättre för dig? Webbadress till sidan bifogas i meddelandet.

Senast ändrad 16 februari 2024