Kultur och fritid

Hitta snabbt

Bibliotek
I Värnamo tätort finns Stadsbiblioteket i Gummifabriken. I kommunen finns bibliotek i Bor, Bredaryd, Forsheda och Rydaholm. Mobila biblioteket kör enligt turlista till olika orter i kommunen.
Kultur
Barn- och ungdomskultur, Kulturhistoria, kulturarv, Kulturskolan, Konst, Teater, Stöd, bidrag och stipendier, Arkitekturpris
Evenemang
Stora och små evenemang av olika slag ger liv och rörelse i kommunen och stärker upplevelsen av Värnamo.
Idrott, motion och friluftsliv
I Värnamo kommun finns många idrotts-, motions-, och fritidsanläggningar och bra möjligheter för dig som vill träna och tävla eller komma ut i naturen.
Föreningar och föreningsliv
Värnamo kommun har ungefär 300 aktiva föreningar. Ett rikt föreningsliv är viktigt för Värnamo och på kommunen finns vi på fritidsservice för att ge hjälp och stöd till alla kommunens föreningar.
Ung i Värnamo
Dagläger på Solgården, Demokratiutveckling för unga, Fritidsgårdar

Service­meddelande

 • Måndag 29 april och tisdag 30 april kommer Gröndalsleden vara stängd för trafik mellan väg 151 och Kävsjövägen. Även Fredsgatan kommer vara stängd för genomfartstrafik mellan Götavägen och Grevevägen.

 • Kolonigatan är avstängd för biltrafik på grund av vatten- och avloppsarbeten.

Nyheter

 • 25 april 2024

  Popduo, filmare och Lyranveteran får kulturstipendiet

  En indiepopduo med internationella framgångar, en prisad filmare och Lyrans grand old man. Friska Viljor (Daniel Johansson och Joakim Sveningsson), Jonelle Twum och Bengt Lundmark får Värnamo kommuns kulturstipendium 2024. Friska Viljor spelar i Gummifabriken imorgon fredag.

 • 18 april 2024

  Problemen med gräset på Finnvedsvallen

  Sedan maj 2023 har gräset på stora ytor på Finnvedsvallen börjat dö, främst på grund av snömögel, och detta har lett till dålig tillväxt av både gammalt gräs och nysådd. Orsaken till detta fenomen är ännu inte helt klarlagd, och det finns olika tankar om vad som kan ligga bakom det. Teknik- och fritidsförvaltningen och IFK har gemensamt arbetat med att hantera situationen, med externa stöd från två håll.

 • 17 april 2024

  Har du kaniner som behöver ett hem över sommaren?

  Har du kaniner som behöver ett hem över sommaren? Vi söker kaniner till Apladalen att ta hand om under sommaren.

 • 07 mars 2024

  Lasse Åberg inviger filmfestivalen

  Lasse Åberg inviger Värnamo Filmhistoriska Festival 18 april. Invigningsfilm blir Ingmar Bergmans ”Tystnaden”.

 • 15 februari 2024

  Nominera till årets idrottsprestation 2023

  Nu är det hög tid att nominera till årets idrottsprestation 2023.

 • 08 februari 2024

  Föreningar bjuds in till informationsmöte

  Vecka 8 bjuder Teknik- och fritidsförvaltningen in till informationsmöte tillsammans med fältsekreterare. Mötet kommer att handla om föreningsvandring och om det kommande stödsystemet.

 • 07 februari 2024

  Folkhögskolan ställer ut på temat återbruk

  Lampor av spillmaterial i skinn – kan det funka? Javisst! Under perioden 7 till 26 februari kan du komma till Stadshuset och se hur elever på Värnamo Folkhögskola tog sig an uppdraget.