Värnamo kommuns logga
E-tjänster och blankett Mina sidor Kontakt
E-tjänster och blankett Mina sidor Kontakt Lyssna

Kultur

Innehåll anpassat för dig:

Hitta snabbt

Barn- och ungdomskultur
Vi har olika aktiviteter för barn och unga i Stadsbiblioteket och biblioteksfilialerna. Det kan vara sagostunder, film, teater, musik med mera.
Kulturhistoria, kulturarv
Byggnader, forn- och kulturhistoriska lämningar, hembygdsföreningar, industrins kulturarv, kulturarv och immateriellt kulturarv, kulturarv och kulturmiljöprojekt, kulturarv och kulturmiljövård, kulturhistoriska föreningar och museer.
Kulturskolan
Värnamo kulturskola bedriver avgiftsbelagd undervisning i musik, dans och drama riktad till barn och ungdomar bosatta i Värnamo kommun.
Konst
Bänkarnas stad, kommande konstprojekt
Teater
I Gummifabriken kan du uppleva allt från konserter, utställningar och föreläsningar till teater, dans och workshops.
Stöd, bidrag och stipendier
Extern finansiering, kulturstipendier
Arkitekturpris
Värnamo kommun delar varje år ut ett arkitekturpris. Vi vill att priset ska uppmuntra och inspirera till nyskapande och kreativt byggande som kan öka intresset för god arkitektur. Du kan nominera både privatpersoner, företag och föreningar till priset.

Här kan du läsa om kulturförvaltningen i Värnamo. Vi har en stark kulturprofil i kommunen och kulturen är en viktig del för att utveckla livskvaliteten för invånarna. Här står vad som ingår i vår kulturverksamhet.

Kulturverksamhet

I vår kulturverksamhet ingår Stadsbiblioteket, biblioteksfilialer (Bor, Bredaryd, Forsheda, Rydaholm) och Mobila biblioteket (bokbussen). Vi jobbar också med att bevara och göra kulturarvet tillgängligt, stöttning av föreningslivet och konsumentvägledning. Vi har också en hel del offentlig konst och har hand om inköp och förvaltning av konsten för kommunala lokaler. Kulturnämnden är politiskt ansvarig för verksamheten. Vill du veta mer kan du titta under respektive rubrik i menyn eller under mer information.

Kulturförvaltningen och stadsbiblioteket finns i Gummifabriken, Jönköpingsvägen 15.

Evenemang

Vi har ett brett program med olika evenemang varje år. Alla aktuella evenemang hittar du på varnamo.se Länk till annan webbplats.. Om du vill arrangera ett evenemang så hittar du information om olika tillstånd på sidan evenemang och om arrangemangsbidrag på stöd, bidrag och stipendier.

Kulturunderstödd rehabilitering (KUR)

Det som tidigare kallades Kultur på recept, är en arbetslivsinriktad rehabilitering för dig som är sjukskriven för stressrelaterade besvär, psykisk ohälsa och/eller smärta.

Under tio veckor träffas en grupp på cirka tio personer två gånger i veckan för att gå på olika kulturaktiviteter och kulturupplevelser. I Värnamo har vi en grupp på våren och en grupp på hösten. Du kan få en remiss genom din vårdcentral. Kontakta kulturpedagogen (som är koordinator för KUR) för att få veta mer.

Informationsblad KUR Pdf, 710 kB.

Senast ändrad 20 april 2022