Värnamo kommuns logga
E-tjänster och blankett Mina sidor Kontakt
E-tjänster och blankett Mina sidor Kontakt Lyssna

Konst

Konsthallen Blickfånget
Konsthallen Blickfånget i Gummifabriken är en kommunal konsthall, där vi visar utställningar med konst, konsthantverk och lekutställningar för barn.
Bänkarnas stad
Projektet Bänkarnas stad är tänkt att förstärka Värnamos position som design-, konst- och möbelstad. Samtidigt lyfts Lagan fram och det skapas en attraktiv och konstnärligt utformad miljö längs Laganstråket.
Kommande konstprojekt
Här kommer vi att presentera de konstnärliga gestaltningsuppdrag som är på gång just nu i kommunen.

Konsthallen Blickfånget i Gummifabriken är en kommunal konsthall, där vi visar utställningar med konst, konsthantverk och lekutställningar för barn. På sidan hittar du även information om den offentliga konsten i Värnamo.

Konsthallen Blickfånget

Blickfånget är Gummifabrikens konsthall, den är 70 kvadratmeter stor och du hittar den utanför livesalens foajé på entréplan.

Alla aktuella utställningar hittar du på varnamo.se Länk till annan webbplats.

Öppettider

Blickfångets öppettider ser du nedan, de kan ändras i samband med helger och i regel är det stängt på röda dagar. Ändrade öppettider vid helgdagar hittar du på bibliotek.varnamo.se.  Länk till annan webbplats.

Ordinarie öppettider

Måndag-torsdag 8.00-19.00
Fredag 8.00-18.00
Lördag-söndag 10.30-15.00

Vill du ställa ut i Blickfånget?

Du som vill ställa ut kontaktar kultursekreteraren eller kulturpedagogen. Utställningar i Blickfånget är reserverade för dig som är professionell konstnär, eftersom vi vill stödja ditt yrkesutövande. Riktlinjer för utställningar hittar du under mer information.

Väggen

Väggen är en utställningsyta i Stadsbiblioteket för amatörkonstnärer/hantverkare, elever eller andra som vill visa sina kreationer.

Kontakt

Om du vill ställa ut eller har frågor kan du skicka e-post till: kultur@varnamo.se.

Offentlig konst

I Värnamo finns det ett rikt utbud av offentliga gestaltningar med skulpturer av Arne Jones, Bror Marklund, Britt Ingrid Persson (BIP), Katarina Löfström med flera. Kultursekreteraren är ansvarig för den offentliga konsten.

Konstfolder

Det finns en konstfolder över den offentliga konsten som ägs av kommunen i och runt Värnamo, den uppdateras med jämna mellanrum. Foldern hittar du i tryckt form på filialbiblioteken och stadsbiblioteket i Gummifabriken. Du hittar också alla konstverk digitalt i Naturkartan, länk finns under mer information.

Skötsel av konsten

Vi tar fram en skötselplan för den offentliga konsten varje år. Där ingår tvätt, renoveringar, utplacering av konstverk, belysning mm.

Konst i Gummifabriken

Kommunen har även offentlig konst i Värnamo Gummifabrik, med konstnärliga gestaltningar av Stefan Johansson, Kajsa Mattas, David Svensson och Malin Bogholt. Gummifabriken kommer att få ytterligare en gestaltning av Carl Rickard Söderström. Det finns mycket konst i Gummifabriken att titta på som ägs av kommunen, även i stadshuset och andra kommunala lokaler hittar du konst. Konstfoldrarna för Gummifabrikens konst finns i tryckt form i Gummifabrikens infocenter och stadsbiblioteket.

Senast ändrad 10 november 2022