Kulturverksamhet

Vi har en stark kulturprofil i kommunen och kulturen är en viktig del för att utveckla livskvaliteten för invånarna. Här står vad som ingår i vår kulturverksamhet.

I vår kulturverksamhet ingår Stadsbiblioteket, biblioteksfilialer (Bor, Bredaryd, Forsheda, Rydaholm) och bybibblor (Dannäs, Fryele, Ohs och Nydala). Det finns också en bokbil som i första hand servar kommunens förskolor. Vi jobbar också med att bevara och göra kulturarvet tillgängligt och stöttning av föreningslivet.

Vi har också en hel del offentlig konst och har hand om inköp och förvaltning av konsten för kommunala lokaler. Kulturnämnden är politiskt ansvarig för verksamheten.

Evenemang

Vi har ett brett program med olika evenemang varje år. Alla aktuella evenemang hittar du på varnamo.se Länk till annan webbplats.. Om du vill arrangera ett evenemang så hittar du information om olika tillstånd på sidan evenemang och om arrangemangsbidrag på stöd, bidrag och stipendier.

Kulturunderstödd rehabilitering (KUR)

Det som tidigare kallades Kultur på recept, är en arbetslivsinriktad rehabilitering för dig som är sjukskriven för stressrelaterade besvär, psykisk ohälsa och/eller smärta.

Under tio veckor träffas en grupp på cirka tio personer två gånger i veckan för att gå på olika kulturaktiviteter och kulturupplevelser. I Värnamo har vi en grupp på våren och en grupp på hösten. Du kan få en remiss genom din vårdcentral. Kontakta kulturpedagogen (som är koordinator för KUR) för att få veta mer.

Informationsblad KUR Pdf, 710 kB.

Förslag på innehåll som kan vara intressant för dig

Hjälpte sidan dig?

Vi får många frågor om kontaktuppgifter. I de flesta fall ska du kontakta vårt kontaktcenter på telefon 0370-37 70 00, eller via e-post: kontaktcenter@varnamo.se.

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!


Hur kan vi göra informationen bättre för dig? Webbadress till sidan bifogas i meddelandet.

Senast ändrad 17 januari 2024