Kommande konstprojekt

Här kommer vi att presentera de konstnärliga gestaltningsuppdrag som är på gång just nu i kommunen.

Förskolan Ekenhaga

Konstverket består av 6 oljemålningar på duk i panoramaformat. Målningarna är en berättelse utan början och utan slut. Det är landskap och tillstånd med motsatser: natt/dag, människa/djur, dröm/verklighet, naturligt/onaturligt. Färgerna är uppdrivna och intensiva, miljöerna är kulissartade. De är bekanta och främmande på samma gång och rör sig i gränslandet mellan orörd natur och spår av människor.

Om konstnären

Martin Jacobson är född 1978 och verksam i Stockholm. Han är en av de främsta målarna i Sverige, otroligt skicklig med en enorm ljusåtergivelse i sitt måleri. Martin Jacobson använder hela konsthistorien som referens. Hans målningar är figurativa och fantasieggande.

Kärda

Konstverket ”Livslinjer” kommer att placeras på gräsytan mellan Kärda kyrka och Kärdavägen. En bronsskulptur föreställande en hand med måtten 85 x 40 cm ligger på en sockel och handen har handflatan uppåt. På handen sitter 3 gråsparvar i brons. Fåglarna är vända med blicken in mot handens mitt där en vägkarta över Kärda syns som handens livslinjer. Gråsparvarna är en symbol för fosterbarnen som Mormor på Herrestad tog hand om, men även barnen i Kärda idag.

Om konstnären

Linnéa Jörpeland är född 1971 i Växjö men bosatt i Sollentuna och är utbildad vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Hon arbetar ofta platsspecifikt och alltid med humorn närvarande, men samtidigt med ett allvar bakom. Hon gör gärna konst där det finns mer för betraktaren att upptäcka än man först tror.

Trälleborgsskolan

”Trädgården” iscensätts ett centralt utrymme i Trälleborgsskolan, som har samma funktion som naturens: som en plats där du kan frigöra dig från stress för en stund och ladda om fysiskt såväl som mentalt. Du får också de psykologiska värden som krävs för att skydda den. Själva gestaltningen består av en stor laserskuren ”blomma”, som placeras ca 2 cm från väggen. Konstverket ”Trädgården” framstår alltså som en stor relief med en lysande ”blomma” i skiftande färger, det skapar en bild med ett föränderligt uttryck.

Om konstnären

Astrid Krogh är född 1968 och verksam i Köpenhamn. Hon är utbildad i produktdesign och textil vid Danmarks designhögskola. Hon är en av Nordens främsta inom ljustextil och översätter ljusupplevelser i naturen till textila verk.


Det här var kanske det du letade efter?

Hjälpte sidan dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!


Hur kan vi göra informationen bättre för dig? Webbadress till sidan bifogas i meddelandet.

Senast ändrad 17 januari 2024