Värnamo kommuns logga
E-tjänster och blankett Mina sidor Kontakt
E-tjänster och blankett Mina sidor Kontakt Lyssna

Kommande konstprojekt

Här kommer vi att presentera de konstnärliga gestaltningsuppdrag som är på gång just nu i kommunen.

Jannelunds förskola

Jannelunds förskola i Bredaryd ska rivas och ersättas av en ny förskola, som ska stå klar 2023. Konstnären Fredrik Paulsen, Stockholm, har upphandlats att göra en konstnärlig gestaltning till utemiljön.

Om konstverket

Fredrik Paulsen har inspirerats av små barns teckningar och låtit dem vara en grund för gestaltningen. Han har omtolkat sin dotters teckningar i ett CAD-program och på så vis låtit figurerna få fysisk form. Genom att uppföra figurerna i stål, i form av organiskt formade stålbalkar, så låter han två världar mötas på ett oväntat sätt: barnens värld och ingenjörsvärlden.

”Till Jannelunds förskola vill jag skapa ett verk där barnteckningar förevigas i ett material som vanligtvis inte förknippas med barn och lek”, skriver Fredrik i sin skisspresentation.

Färgskalan är hämtad från en ask med gatukritor, pastelltoner i blått, grönt, orange och lila.

Figurerna kommer att placeras i en grupp på förskolegården så snart förskolan är färdigbyggd.

Skiss av konstverket

Om konstnären

Fredrik Paulsen (F. 1980) är konstnär och formgivare, utbildad vid Beckmans Designhögskola i Stockholm och Royal College of Art i London. Han är utbildad möbelsnickare och har arbetat mycket med trä, men även andra material. Han tycker om att experimentera och ifrågasätta och arbetar intuitivt. Han säger själv att design inte ska vara bara funktion utan också kommunikation.

Det här var kanske det du letade efter?

Hjälpte sidan dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!


Hur kan vi göra informationen bättre för dig? Webbadress till sidan bifogas i meddelandet.

Senast ändrad 14 juli 2022