IST, digitala tjänster inom skola och barnomsorg

Här har vi samlat skolans och barnomsorgens digitala tjänster, IST Home Skola, e-tjänsten Hantera förskole-och fritidshemsplacering och IST Lärande. I de digitala tjänsterna kan du bland annat göra en sjukanmälan och ansöka om barnomsorg.

IST Home Skola app

IST Home Skola är en app, som du laddar ner till din telefon. Om ditt barn är sjukt gör du en sjukanmälan i appen IST Home Skola. Vad du kan göra och se i appen beror på om ditt barn går i förskola, skola eller fritidshem.

Förskola och fritidshem

I förskola och fritidshem använder du appen för att lägga in schema, sjukanmäla ditt barn och anmäla ledighet. Appen IST Home Skola ersätter det tidigare systemet IST förskola och fritidshem.

Grundskola och gymnasium

I grundskola och gymnasium använder du appen för att sjukanmäla ditt barn och ta del av ditt barns närvaro. Du kan också se barnets schema, betyg och resultat på nationella prov. Appen IST Home Skola ersätter det tidigare systemet Dexter.

Frågor och svar, IST Home Skola

Vi har samlat vanliga frågor och svar om appen på sidan Frågor och svar, IST Home Skola

Hantera förskole- och fritidshemsplacering

Du som har barn på förskola och fritidshem eller vill ställa ditt barn i barnomsorgskö kan sköta dina barnomsorgsplaceringar i e-tjänsten Hantera förskole- och fritidshemsplacering.

I e-tjänsten kan du bland annat:

  • ansöka om barnomsorg
  • ange inkomstuppgifter
  • säga upp plats.

IST Lärande

Dokumentation av ditt barns kunskapsutveckling

Med IST Lärande får du som vårdnadshavare mer insyn i ditt barns skolarbete och större möjlighet att engagera dig i barnets lärande och utveckling. I IST Lärande får du tillgång till övergripande bedömning i olika ämnen/kurser och se extra anpassningar och åtgärdsprogram för ditt barn. När skolan genomför utvecklingssamtal kan du innan samtalet se övergripande bedömning och efter samtalet få en dokumentation av samtalets innehåll.

Inloggning

  1. Du loggar in i IST Lärande genom appen IST Home skola, med BankID eller mobilt BankID.
  2. Gå till Meny > Övriga funktioner, klicka därefter på länken IST Lärande Skola.

Notiser

  1. När ditt barns lärare publicerar en ny aktivitet kan du få notis via e-post. För att slå på notiser ska du vara inloggad i IST Lärande enligt ovan.
  2. Gå sedan till Inställningar i menyn och klicka i alla boxar.

Förslag på innehåll som kan vara intressant för dig

Hjälpte sidan dig?

Vi får många frågor om kontaktuppgifter. I de flesta fall ska du kontakta vårt kontaktcenter på telefon 0370-37 70 00, eller via e-post: kontaktcenter@varnamo.se.

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!


Hur kan vi göra informationen bättre för dig? Webbadress till sidan bifogas i meddelandet.

Senast ändrad 24 maj 2024