Publicerat:

Värnamo till final i Årets kulturkommun 2024

Värnamo är en av tre finalister när fackförförbundet Vision utser Årets kulturkommun 2024.

– Vision vill lyfta fram kommuner som även i bistra ekonomiska tider arbetar för att kulturen ska kunna berika människors liv och vara en självklar del av kommuninvånarnas vardag. Det ska vara kommuner som arbetar långsiktigt med kulturfrågorna och som ser vikten av konstnärlig frihet, säger Annica Skoglund, kulturansvarig i Vision och ordförande för juryn som utser Årets kulturkommun.

Det är Visions medlemmar och förtroendevalda som har nominerat kommuner till utmärkelsen Årets kulturkommun 2024. Tre av årets sju nominerade kommuner är nu i final. Förutom Värnamo är det Karlskoga och Skellefteå.

Hoppas på tredje gången gillt

Värnamo kommun utsågs till Årets uppstickare 2019 och var nominerad även 2021.

– Det känns roligt och hedrande att Värnamo kommuns breda arbete för kulturen återigen uppmärksammas på nationell nivå. Nu hoppas vi på tredje gången gillt, men det är tuff konkurrens i år då det inte bara är Värnamo som har förstått värdet av att satsa på kulturen, säger Värnamo kommuns kulturchef Lars Alkner.

Vinnare presenteras 5 december

Vinnaren kommer att presenteras vid en digital prisceremoni den 5 december. Priset består av ett diplom med en motivering, ett vandringspris i form av ett glasäpple av konstnären Rune Strand samt ett konstverk som kommunen får behålla.