Äppelsmulpaj
10 mars 2021
Varför inte baka denna lite hälsosammare variant? Klassisk smulpaj som är sötad med honung och kokossocker.
Ingredienser
Fyllning
8-10 äpplen
1 tsk hela kardemummakärnor
1 msk kanel
3 msk kokossocker
2 msk potatismjöl
Smuldeg
4 dl havregryn
2 msk flytande honung
1 tsk vaniljsocker
50 g flytande smör/rapsolja
1-2 msk vatten
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C.
Fyllning
Skala äpplen och skär i tunna klyftor. Lägg allt i en pajform, 26 centimeter i diameter. Mortla kardemummakärnorna och blanda dem med kanel, kokossocker och potatismjöl. Strö det sedan över äpplena, skaka lite så det verkligen åker ner mellan frukten.
Smuldeg
Blanda alla ingredienser till en smulig deg. Fördela degen över fyllningen.
Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.
Servera gärna med vaniljkvarg.