Äppelsmulpaj
10 mars 2021

Varför inte baka denna lite hälsosammare variant? Klassisk smulpaj som är sötad med honung och kokossocker.
8 portioner
Fyllning
8-10 äpplen
1 tsk hela kardemummakärnor
1 msk kanel
3 msk kokossocker
2 msk potatismjöl
Smuldeg
4 dl havregryn
2 msk flytande honung
1 tsk vaniljsocker
50 g flytande smör/rapsolja
1-2 msk vatten
Tillbehör
Servera gärna med vaniljkvarg
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C.
Fyllning: Skala äpplen och skär i tunna klyftor.Lägg allt i en pajform, 26 centimeter i diameter. Mortla kardemummakärnorna. Blanda dem, kanel, kokossocker och potatismjöl och strö över äpplen skaka lite så de åker ner mellan frukten.
Smuldeg: Blanda alla ingredienser till en smulig deg. Fördela degen över fyllningen.
Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.