Recept
Här samlar vi recept och inspiration på näringsrika måltider till frukost, middag, mellanmål och efterrätter.
Här samlar vi recept och inspiration på näringsrika måltider till frukost, middag, mellanmål och efterrätter.
Gula ärtor är kanske mest kända för att ätas i ärtsoppa men de kan användas till så mycket mer, som här, en vegetarisk ärtbiff.
Smidig råkostsallad som ofta kallas för treveckorssallad på grund av sin långa hållbarhet.
En pajdeg på linser kan vara ett bra alternativ, särskilt om du vill göra en glutenfri variant.
Ibland kan det vara gott med något svalkande, har du då inte köpt hem glass eller är sugen på något med mindre vitt socker, testa detta!
I stället för kikärtor kan du göra en grön hummus på ärtor. Passar till fisk, kyckling, på mackan eller som dipp.
En rivig, svalkande smoothie. Serverades till gruppträningsdeltagarna vid julavslutningen säsongen 2023.
Smidig förrätt att göra i förväg, bara att plocka fram och toppa med räkor och löjrom precis innan servering.
Vegetarisk måltid som kan ätas som den är eller som tillbehör till fisk, fågel eller kött.
Smidig att ha i frysen, bara att plocka fram när du vill ha något nyttigare till fikat.
Testa att göra en wrap av ägg i stället för att använda bröd. Detta ger en ökad mättnad på grund av proteininnehållet.
Snabblagad soppa. Gör den vegetarisk genom att byta ut köttfärsen mot quorn, oumpf eller varför inte med linser.
Det är något speciellt med att äta egenbakat godis, dessa kan du variera genom att välja olika sorters frukter och bär.
Har du något att fira? Kanske vill du bara göra en lite lyxigare dessert men med mindre socker.
Varför inte baka denna lite hälsosammare variant? Klassisk smulpaj som är sötad med honung och kokossocker.