Recept på Grötfrallebullar

Har du havregrynsgröt över? Då ska du baka de här grötbullarna.
Ingredienser
2 dl havregryn
3 1/2 dl vatten
1/2 dl flytande smör/rapsolja
2dl mjölk
Blanda i bunke för sig:
4 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
25 g torr jäst
1 1/2 tsk salt
2 msk flytande honung
Gör så här
Koka ihop havregryn och vatten till en gröt i kastrull i 2-3 minuter. Tag av kastrullen från plattan och tillsätt smöret låt det smälta ihop. Tillsätt 2 deciliter mjölk och rör om.
Häll gröten i bunken och blanda ihop allt i några minuter, tag ev mer mjöl om det behövs. Häll ut degen och dela i två bitar, rulla ut längder cirka 5 centimeter breda. Platta till länderna och skär så breda frallor du vill ha. (Enkel sats 1,2 stycken dubbla gärna när du ändå håller på, funkar bra att frysa) Rulla till dem lite på bakbordet och lägg över på plåt låt dem jäsa under bakduk 40 min.
Grädda mitt i ugnen på 225 grader i cirka 12-14 minuter eller tills de har fin färg låt de svalna på galler under bakduk.
Värnamo Hälsocenter