Rabarber- och jordgubbspaj
10 mars 2021
Två sommarsmaker i en och samma paj.
Ingredienser
Fyllning
500 g rabarber
250 g jordgubbar
1 tsk hela kardemummakärnor (ska mortlas)
3 msk kokossocker
2 msk potatismjöl
Smuldeg
4 dl havregryn
2 msk flytande honung
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1-3 msk vatten
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C.
Mät upp kardemumma, kokossocker och potatismjöl i en bunke, blanda väl. Lägg i delade rabarber och jordgubbar, blanda om igen, försiktigt. Fördela sedan detta i en pajform, 26 centimeter i diameter.
Blanda resten av ingredienser till en smulig deg. Fördela degen över fyllningen.
Grädda mitt i ugnen, 15-20 minuter.
Servera gärna med kvarg, kesella eller kokosgrädde.