Annas kladdkaka
19 april 2021
Gör en fantastisk god kladdkaka med dadlar istället för socker som sötning.
Ingredienser
2 stora ägg
2 dl mandelmjöl
1 dl riven kokos
5 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1 nypa havssalt
7 stycken färska dadlar
2 msk honung
0,5 dl kokosolja
Gör så här
Sätt ungen på 175 grader.
Blanda mandelmjöl, salt, kakao, bakpulver och vaniljpulver i en skål.
Mixa dadlar och kokos till en jämn massa i matberedare/mixer.
Blanda sedan samman dadlarna med mjölblandningen och rör om. Tillsätt äggen och rör om ordentligt. Smält kokosolja och häll ner i smeten, rör om.
Häll smeten i en ugnsfast form. Grädda i ugnen i cirka 10 minuter – inte mer. Ha koll på ugnen för kakan ska vara riktigt kletig när du tar ut den. Det ska bara vara som en hinna över, kakan stelnar när den svalnar.
Ställ in i kylskåp i minst en timme.
Gott att servera med en klick smaksatt kvarg eller färska bär.