Bananmuffins
05 juni 2023

Mättande, mjuka och fiberrika bananmuffins!
12 portioner
Ingredienser
1,5 deciliter grekisk yoghurt
0,5 deciliter rapsolja
1 mogen banan
2 ägg
½ deciliter honung
200 gram fullkornsmjöl
60 gram havregryn
100 gram blåbär
1 msk pumpakärnor
1 msk solrosfrön
1 msk linfrön
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 msk ceylonkanel
Gör så här
Sätt ugnen på 160 grader
blanda alla torra ingredienser och låt stå i 5 minuter.
Mosa banan och blanda med ägg, yoghurt, olja & honung.
Blanda sedan samman med torrvarorna.
Fördela smeten i 12 muffinsformar & toppa med blåbär och blandningen av frön. Bakas sedan i ca 30 min.
Låt svalna och avnjut som de är!