Sallad med lång hållbarhet
02 juli 2024
Smidig råkostsallad som ofta kallas för treveckorssallad på grund av sin långa hållbarhet.
Ingredienser
4 morötter, gärna stora
600 gram vitkål
200 gram rödkål
1 röd paprika
1 purjolök
Ett knippe färsk persilja, cirka 1/2 deciliter
Dressing
1 deciliter olja
1 deciliter vatten
1 deciliter äppelcidervinäger
2 teskedar örtsalt
1 tesked svartpeppar
Gör så här
Riv morötterna grovt på ett rivjärn eller i matberedaren och lägg över i en stor skål. Strimla kålen fint på en mandolin eller i matberedaren och lägg i skålen.
Skär paprikan i tunna skivor och finhacka purjolök och persilja. Blanda samman allt. Häll upp i väl rengjorda burkar.
Blanda alla ingredienser till dressingen i en kastrull och koka upp. Häll den varma lagen över salladen och förslut burkarna med lock. Förvara burkarna i kyl, salladen är som allra godast när den fått stå till sig minst ett dygn.