Föreningsvandring

Syftet med föreningsvandringen är att öka vuxennärvaron och skapa trygghet. Föreningsvandring innebär att vuxna finns i områden där ungdomar samlas under kvällar och nätter. Vuxna som är ute i områden där ungdomar rör sig gör riktig skillnad och ungdomar uppskattar att vuxna engagerar sig och blir en trygghet.

Föreningar får vandra på stan under fredagskvällar och lördagskvällar mellan kl. 18.00-24.00. Föreningsvandringen görs under vår och höst och alla föreningar i Värnamo kommun får delta i föreningsvandringen.

Föreningen som kvällsvandrar möter upp fältarna i början av kvällen och har sedan kontakt med dem via telefon om det skulle vara något. Värnamo avslutar sin runda på Trygghetscenter medans Rydaholm har man avslutat med Teams-möte.

Hur fungerar det?

  • Minst fem föreningsmedlemmar ska gå under hela kvällen, minimiålder 23 år.
  • Du som vandrar ska kunna vara väl orienterade i samhället, tala och förstå svenska språket och veta vem man ska kontakta när problem uppstår, det gäller alla i gruppen som ska vandra inte bara någon eller några stycken.
  • Alla i gruppen ska använda varselvästar med Värnamo Kommun logga. Viktigt att tänka på är att man då representerar Värnamo kommun och är en offentlig person. Reflexvästar och ryggsäckar får man av fältare.
  • Värnamo kommun har tecknat en försäkring som gäller alla som föreningsvandrar den aktuella kvällen.
  • Samlingsplats är alltid på Trygghetscenter i Värnamo, Stadshuset, ingång utmed Storgatan. Samlingen är alltid där oavsett om ni ska kvällsvandra i Värnamo eller i Rydaholm.

Boka tid

Föreningar bokar/önskar tider via Fritidsservice bokningssystem Länk till annan webbplats..

Ersättning

Föreningen får 3000 kr/kvällsvandring plus 200 kr i fikakostnader.

Föreningar som kvällsvandrar i Rydaholm får en ersättning på 3000 kr +1000 kronor i bensin och bilersättning plus 200 kronor i fikakostnader.

Det här var kanske det du letade efter?

Hjälpte sidan dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!


Hur kan vi göra informationen bättre för dig? Webbadress till sidan bifogas i meddelandet.

Senast ändrad 06 december 2023