Publicerat:

Sandra Viktorin blir ny chef för omsorgsförvaltningen

Sandra Viktorin från Jönköping blir ny chef för omsorgsförvaltningen från 4 mars nästa år.

Sandra är 39 år och bor i Jönköping tillsammans med man och tre barn.

Sedan 2019 är hon vård- och omsorgschef i Habo kommun. Det innebär att hon övergripande ansvarar för äldreomsorgen, funktionshinderomsorgen och hälso- och sjukvård.

Hon är socionom i grunden och har jobbat inom socialtjänst, framför allt vård och omsorg hela sitt yrkesliv.

– Det ska bli jätteroligt att komma till Värnamo. Jag ser fram emot uppdraget som förvaltningschef. Jag tror att jag med min erfarenhet kan bidra till att jobba vidare med att utveckla omsorgsförvaltningen tillsammans med de medarbetare som finns där, säger Sandra.

Vård och omsorg - en bärande samhällsfunktion

Hon har ett engagemang för socialtjänst, vård och omsorg och menar att det är en bärande funktion i samhället. Nu ser hon möjligheter i att använda det engagemanget i en ny roll.

Sandra är väl medveten om de utmaningar som vård och omsorg står inför, både vad gäller kompetensförsörjning och att få ekonomin att gå ihop.

– Det handlar om att jobba med utmaningarna både här och nu, och samtidigt hitta lösningar på lång sikt. Uppdraget måste ju fortgå, säger hon.

Nöjd med rekryteringen

Ulf Svensson, kommundirektör, är nöjd med rekryteringen.

– Jag är glad att vi kunnat rekrytera Sandra som förvaltningschef. Med sin långa erfarenhet inom omsorgsverksamheten som enhetschef respektive verksamhetschef i Jönköpings och Habo kommuner har hon helt rätt bakgrund, säger han.

Sandra efterträder Ulrika Gustafson, som lämnade uppdraget som förvaltningschef för omsorgen i mitten av november för att gå vidare till arbete i egen regi. Dan Lundgren är tillförordnad förvaltningschef fram till 4 mars.

Porträttbild på Sandra Viktorin.