Lärvux

Lärvux (Särskild utbildning för vuxna) är vuxenutbildning för dig som är 20 år eller äldre och som tidigare har gått i grundsärskola eller och/eller gymnasiesärskola och behöver förbättra eller komplettera sin utbildning. Du kan även ha fått en förvärvad hjärnskada. Det går jättebra att kombinera studier med arbete.

Lärvux är för dig som vill lära dig mer för att klara dig bättre på fritiden, hemma och i samhället eller som vill utveckla dina kunskaper för att klara dig bättre i arbetslivet.

Vi ger våra studenter en individanpassad utbildning av hög kvalitet. Vi utgår ifrån dig och dina tidigare kunskaper. Du kan välja att studera en enda kurs, eller olika kombinationer av kurser.

Undervisningen är på tisdagar klockan 9.00-12.00. Vi genomför vår undervisning i små grupper, där studietakten anpassas efter dig. Din studietid kan vara mellan 1-3 timmar i veckan.

Särskild utbildning för vuxna är en egen skolform. Utbildningen består av fristående kurser och ska ge kunskaper som motsvarar de som ges i den grundsärskolan och i gymnasiesärskolan.

Det kostar inget att studera på Lärvux.

Ansökan

Du ansöker till Lärvux via vår ansökningsblankett, som du hittar längre ner på sidan. Du kan också ansöka genom boka in ett besök hos studievägledaren. Om du vill får du besöka oss innan du ansöker.

Våra kurser

Träningsskolenivå

Inom träningsskolenivå läser du delar av väldigt stora kurser. Du väljer vilka delar av ämnesplanen inom de olika ämnena som du vill läsa. När du avslutat din del av kursen får du ett intyg.

Grundläggande nivå

Inom grundläggande nivå får du grundläggande kunskaper inom olika ämnen. Efter avslutad kurs får du ett intyg eller betyg A-E.

Gymnasialnivå

Inom gymnasial nivå får du fördjupade kunskaper inom olika ämnen. Efter avslutad kurs får du ett intyg eller betyg A-E.

Orienteringskurs

Orienteringskurs är för dig som inte studerat på Lärvux tidigare och som vill testa på vad det är för något innan vi tillsammans bestämmer nivå.

Kontakt Finnvedens gymnasium

Rektor

Karin Hedström

karin.hedstrom@edu.varnamo.se

Hitta till oss

Prostgårdsvägen 3

331 83 Värnamo

Förslag på innehåll som kan vara intressant för dig

Hjälpte sidan dig?

Vi får många frågor om kontaktuppgifter. I de flesta fall ska du kontakta vårt kontaktcenter på telefon 0370-37 70 00, eller via e-post: kontaktcenter@varnamo.se.

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!


Hur kan vi göra informationen bättre för dig? Webbadress till sidan bifogas i meddelandet.

Senast ändrad 10 maj 2023