Publicerat:

Det är viktigt att känna sig trygg var man än bor

Trygga miljöer är viktiga oavsett om man bor i staden eller på landet. Det är viktigt att känna sig säker i sin omgivning. Välkommen till en temakväll om trygga miljöer i staden och på landet!

Onsdagen den 19 april klockan 16.00-19.00 kommer landsbygdsutvecklare, medarbetare på teknik- och fritidsavdelningen samt kommunens alkoholhandläggare att finnas på Trygghetscenter för att svara på dina frågor om trygga miljöer.

Det viktigt att känna sig trygg oavsett var man bor

I staden är det oftast mer folk på gatorna och det finns fler platser som är belysta på kvällen, vilket gör att det kan kännas mer tryggt att gå ut ensam på kvällen. Det är nära till sjukvård och Polis. Men det är också mer trafik.

– Alkoholkonsumtion på främst helger kan också spela en stor roll för hur tryggt det känns på olika platser i staden, säger Emil Johansson, alkoholhandläggare.

På landet är det oftast lugnare och mindre tätbefolkat än i staden. Många människor trivs med att bo på landsbygden just på grund av känslan av trygghet som finns där.

– Det kan kännas tryggare att vistas utomhus på landsbygden eftersom det är mindre trafik och mindre risk för kriminalitet, säger Jirka Bärnlund Fors, landsbygdsutvecklare. – Däremot kan det vara svårare att få hjälp om något skulle hända eftersom det kan vara längre till närmaste sjukhus eller polisstation, säger Jirka.

Oavsett om man bor i staden eller på landet är det viktigt att man tar ansvar för sin egen säkerhet. Det kan handla om att ha bra belysning runt omkring sitt hem och att låsa dörrar för att minska risken för inbrott. Du och dina grannar kan också starta en Grannsamverkan. Har du frågor om trygghet i staden eller på landet – välkommen till Trygghetscenter onsdagen den 19 april – drop -in mellan 16.00-19.00!