Publicerat:

Dags att läsa av vattenmätaren

För att vi ska kunna fakturera dig för din vattenförbrukning så korrekt som möjligt behöver vi din hjälp att läsa av vattenmätaren. I dagarna landar ett avläsningskort i din brevlåda.

En gång om året ska du som är ansluten till kommunalt vatten och avlopp läsa av din vattenmätare. Mätaren sitter vanligtvis i din tvättstuga eller källare. Vattenmätaren visar hur mycket vatten hushållet har förbrukat. Om du inte lämnar din förbrukning i tid beräknar vi din förbrukning, vilket tyvärr kan innebära avvikelser.

Enklast är att registrera din förbrukning på webbplatsen dpc.se  Länk till annan webbplats.

Det går också bra att skicka din förbrukning via svarspost.

Så här läser du av din vattenmätare

Du läser av din vattenmätare genom att lyfta på locket och rapportera siffrorna. En viktig sak att komma ihåg är att din vattenmätare inte mäter i decimaler. När du ska läsa av din vattenmätare ska mätarställningen anges i hela kubikmeter (m3) utan nollor innan.

Exempel:

Står det 00951 på vattenmätaren så ska du endast skriva 951 i de tre sista rutorna.

Har du en fjärravläst mätare?

Test av system för fjärravläsning pågår men är ännu inte igång i skarpt läge. Vi vill därför att du även i år lämnar in avläsning av vattenmätaren. Tänk på att denna mätare mäter i decimaler, skriv därför inte med de 3 sista siffrorna i avläsningen. Avläsningen ska anges i hela kubikmeter (m3) utan nollor innan.

Exempel:

Står det 000045,536 på vattenmätaren så ska du endast skriva 45 i de två sista rutorna.

Kontakt

Vid frågor eller funderingar –
välkommen att kontakta kundtjänst VA

0370- 37 74 98

kundtjanstVA@varnamo.se