Publicerat:

Restaurang Åkantens matsal har blivit ny anpassad gymnasieskola

Med nya fräscha lokaler och mycket ljusinsläpp har den tidigare matsalen av restaurang Åkanten blivit ny anpassad gymnasieskola.

- Vi trivs bra i våra lokaler, det är ljust och lugnt, och eleverna får arbetsro, berättar Sofie Roman, lärare på skolan.

Det har gått två veckor sedan de flyttade in till sina nya lokaler. När den tidigare restaurang- och livsmedelsutbildningen lades ner, så stod restaurangens matsal tom. Nu finns det tre klassrum, två grupprum och ett kontor, skapade med särskild hänsyn till behoven inom specialundervisning.

Fokus på ombyggnationen har legat på att skapa en miljö som främjar lärande och trivseln för eleverna. Med de nya lokalerna kan de även lättare bedriva sitt UF-företag ”Smörgårdsnissarna”, där de brer och leverera frallor till kunder runt om i Värnamo.

Anledningen till flytten var att de var för trångbodda i sina gamla lokaler.

- Nackdelen med att flytta till de nya lokalerna är att det inte blir de naturliga mötena med eleverna i de andra klasser som är kvar i de gamla lokalerna. Men där kunde inte vi vara kvar, det blev för trångt för oss. Vi får hitta andra former till att träffas, berättar Sofie.

Bild på anpassade gymnasieskolans fasad