Hjälpmedel och bostadsanpassning

Värnamo kommun erbjuder råd, stöd och hjälpmedel för att alla ska kunna klara av vardagen i hemmet på ett så självständigt sätt som möjligt.

Bostadsanpassning

Kommunen ger bidrag till anpassning av permanentbostäder för personer med funktionsnedsättning. Bidraget ska användas till sådant som underlättar den funktionshindrades dagliga liv i hemmet.

Läs mer om bostadsanpassning och sök bidrag på sidan Bostadsanpassningsbidrag.

Hjälpmedel

Arbetsterapeut och fysioterapeut ansvarar för utprovning och förskrivning av individuella hjälpmedel, till exempel rullator och rullstol. Hjälpmedelsförrådet kontaktar du när du inte längre behöver ditt hjälpmedel.

Tema Hjälpmedel på Vårdguidens webbplats Länk till annan webbplats. finns mer information om olika hjälpmedel och hur det går till att prova ut dem.

Vissa hjälpmedel får du köpa själv, de är så kallade egenansvarsprodukter.

Rehab

Om du behöver komma i kontakt med arbetsterapeut och fysioterapeut ringer du till kontaktcenter. Telefonnummer och öppettider hittar du i kontaktfliken längst upp på sidan.

Kontaktcenter tar emot ditt ärende och en arbetsterapeut eller sjukgymnast kommer att ringa upp dig inom två arbetsdagar. De kommer därefter göra en bedömning av ditt hjälpmedelsbehov, hjälpa dig att prova ut ett hjälpmedel samt förskriva och följa upp de hjälpmedel du behöver.

Lämna tillbaka hjälpmedel

När du inte längre använder eller behöver ditt hjälpmedel lämnar du tillbaka det till vårt hjälpmedelsförråd. Det ligger på Östbovägen 9 på Östboskolan.

Våra öppettider är måndagar och onsdagar kl. 15.00-16.00. Du behöver inte meddela innan du kommer. Tänk på att när du lämnar hjälpmedlet behöver du se till att någon tar emot det. Du får till exempel inte ställa hjälpmedlet utanför dörren.

Om du vill komma en annan tid, vänligen ring via kontaktcenter, 0370-37 70 00.

Karta över var hjälpmedelsförrådet ligger

Du kan se var hjälpmedelsförrådet ligger i vår interaktiva karta. Länk till annan webbplats.

Det här var kanske det du letade efter?

Hjälpte sidan dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!


Hur kan vi göra informationen bättre för dig? Webbadress till sidan bifogas i meddelandet.

Senast ändrad 05 april 2024