Publicerat:

Så här ser våra nya förskolor ut

Värnamo kommun växer och vi har behov av fler förskolor. År 2024 kommer vi att vara tre förskolor rikare. Just nu bygger vi två förskolor i Värnamo och en i Bredaryd.

Förskolan Ekenhaga

Intill Fräkenvägen, nära friluftsområdet Borgen Outdoor, i Värnamo bygger vi en ny förskola på cirka 1 500 kvadratmeter. Förskolan heter Ekenhaga och kommer bestå av sex avdelningar och ge plats för 120 barn. Förskolan bygger vi med trästomme och tegelfasad. På taket kommer det att finnas solceller. Förskolan beräknas vara klar 2024.

Visualiseringsbild, förskolan Ekenhaga.

Skogens förskola

Intill Magnusgatan i Värnamo bygger vi en ny förskola på cirka 1 500 kvadratmeter. Förskolan kommer bestå av sex avdelningar och ge plats för 120 barn. Förskolan bygger vi med trästomme och tegelfasad. På taket kommer det att finnas solceller. Vi kommer också bygga ett tillagningskök som möjliggör för matlagning på plats. Förskolan beräknas vara klar i början av 2024.

Visualiseringsbild, Skogens förskola.

Rönnbackens förskola

Jannelunds förskola i Bredaryd ska ersättas med en helt ny förskola. Den nya förskolan kommer att heta Rönnbackens förskola. Förskolan kommer byggas på cirka 1 500 kvadratmeter. Den består av sex avdelningar och ger plats för 120 barn. Förskolan bygger vi med trästomme och tegelfasad. På taket kommer det att finnas solceller. Förskolan beräknas vara klar årsskiftet 2023/2024

Visualiseringsbild, Rönnbackens förskola.