Omsorg kvällar, nätter och helger

Värnamo erbjuder barnomsorg under obekväm arbetstid på kvällar, nätter och helger, så kallat Nattis på Pepparmyntans förskola. Nattis tar emot barn mellan 1-12 år inskrivna i den kommunala barnomsorgen.

Nattis har öppet vardagar mellan kl. 15.00 och 8.00. Verksamheten har öppet dygnet runt varannan helg under jämna veckor. Övriga helger och storhelgen håller verksamheten stängt.

Ansökan om barnomsorg på obekväm arbetstid

Du ansöker genom en e-tjänst. Glöm inte att bifoga arbetsgivarintyg och schema från båda vårdnadshavarna, som anger behovet av omsorg under obekväm arbetstid. Båda vårdnadshavarna måste signera ansökan för att den ska bli giltig.

En ansökan gäller för högst ett år i taget.

Regler för omsorg kvällar, nätter och helger

För att kunna ansöka om pedagogisk omsorg kvällar, nätter och helger under jämna veckor ska behovet av omsorg vara regelbundet och minst vid två tillfällen per månad. Barnomsorg på obekväm arbetstid gäller för ensamstående vårdnadshavare med obekväma arbetstider, eller där båda vårdnadshavarna och eventuell partner folkbokförd på barnets adress har obekväma arbetstider. Med omsorgsbehov menas arbetstiden inklusive restiden till och från arbetet.

Våra rutiner

Rutiner för lämning och hämtning

Nattis har personal på plats från kl. 15.00. Du som börjar arbeta efter det ska lämna barnet direkt på Nattis. Barn som utgår ifrån förskola/fritids hämtas av personal i taxi ca kl. 16.15. Middag serveras kl. 17.30 följt av lugna aktiviteter inomhus och nattning.

Detsamma gäller hämtning på vardagsmorgnar, om du slutar arbeta senast kl. 7.30 och arbetar och/eller bor i Värnamo ska hämta barnet för vidare transport till förskola/skola. Det gäller även om du arbetar kväll och hinner få din vila innan kl. 7.30. Detta för att ditt barn ska få en så naturlig övergång till skola/förskola som möjligt. Övriga barn åker tillbaka till respektive förskola/fritids ca kl. 7.00.

För att skapa en trygg miljö för barnen i verksamheten rekommenderar vi att inga barn hämtas eller lämnas mellan kl. 22.00-06.00.

Rutiner helg

Verksamheten har öppet dygnet runt under helger jämna veckor. Övriga helger och storhelger håller verksamheten stängt.

  • Kl. 8.00 frukost följt av aktiviteter utomhus eller inomhus.
  • Kl. 12.00 lunch följt av aktiviteter utomhus eller inomhus.
  • Kl. 14.30 mellanmål följt av aktiviteter utomhus eller inomhus.
  • Kl. 17.00 middag, fredags- eller lördagsmys samt aktiviteter inomhus.

Våra aktiviteter

Exempel på aktiviteter inomhus

På vardagskvällar möter ditt barn lugna aktiviteter som till exempel sagoläsning eller något barnprogram på TV. Under helgen kan det vara aktiviteter som till exempel leka, rita, måla, spela spel, dator, I-pad, TV och film.

Exempel på aktiviteter utomhus

Utevistelsen är beroende av årstid, väder och antal barn. Den kan vara på förskolans gård eller besök i någon lekpark. Besök kan förekomma på biblioteket eller annat som barnen kan se som intressant och roligt. Vi välkomnar önskemål och förslag på aktiviteter, inom ramarna för skollagen.

Kontakt Nattis

0370-37 79 35

Rektor

Michaela Åkerhag

michaela.akerhag@edu.varnamo.se

Hitta till oss

Pepparmyntarvägen 36

331 52 Värnamo

Det här var kanske det du letade efter?

Hjälpte sidan dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!


Hur kan vi göra informationen bättre för dig? Webbadress till sidan bifogas i meddelandet.

Senast ändrad 05 januari 2024