Jämför trygghet och säkerhet

Öppna jämförelser Trygghet och säkerhet jämför indikatorer för olyckskonsekvenser, skydd och säkerhetsarbete på kommunnivå.

Sveriges kommuner och regioner, SKR, mäter trygghet och säkerhet och jämför kommunerna sinsemellan. Till exempel mäter SKR anmälda våldsbrott, personskador i brand i byggnad, tiden det tar för ambulans och räddningstjänst att komma till en olycksplats och antal bränder i byggnad per tusen invånare.

Mätningen 2017 visar bland annat att räddningstjänsten har gjort 3,1 så kallade IVPA-insatser (i väntan på ambulans) per tusen invånare, att mediantiden för räddningstjänst från att de får larmet tills de är på plats är 9,6 minuter och att kostnaden för olyckor är 9100 kronor per invånare.

Den visar också att, om man räknar ihop rubrikerna personskador vid olyckor, antal bränder i byggnad samt antal anmälda våldsbrott, stölder och tillgrepp, så har Värnamo tappat något i jämförelse med andra kommuner jämfört med förra året. Värnamo ligger nu på plats 135 i landet, jämfört med plats 100 vid förra mätningen.

Du kan läsa mer om jämförelser om trygghet och säkerhet på Sveriges kommuner och regioners webbplats. Länk till annan webbplats.

Förslag på innehåll som kan vara intressant för dig

Hjälpte sidan dig?

Vi får många frågor om kontaktuppgifter. I de flesta fall ska du kontakta vårt kontaktcenter på telefon 0370-37 70 00, eller via e-post: kontaktcenter@varnamo.se.

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!


Hur kan vi göra informationen bättre för dig? Webbadress till sidan bifogas i meddelandet.

Senast ändrad 11 november 2022