Arbeta på räddningstjänsten

På räddningstjänsten kan du bland annat arbeta som heltidsbrandman, deltidsbrandman, brandbefäl eller brandingenjör.

Vi i Värnamo arbetar långsiktigt med rekrytering av brandmän. Vi strävar efter att bättre kunna spegla samhället i stort varför vi gärna ser kvinnliga sökande och sökande med annan etnisk bakgrund.

Heltidsbrandman

Som heltidsbrandman arbetar du med extern utbildning, information, tillsyner, räddningsinsatser och övning med mera på räddningsstationen i Värnamo.

Deltidsbrandman

Som deltidsbrandman har du ett annat arbete som din huvudsakliga sysselsättning men ska på kort varsel, mellan sex och tio minuter, kunna vara på plats på räddningsstationen under de veckor du har beredskap. Vill du bli deltidsbrandman? Länk till annan webbplats.

Brandbefäl

Som brandbefäl leder och fördelar du arbetet, har personalansvar och ansvarar för olika funktioner inom räddningstjänsten. Som styrkeledare är du arbetsledare och befäl för en brandgrupp på fem personer. Som insatsledare är du befäl för ett antal brandgrupper.

Brandingenjör

Som brandingenjör i Värnamo kommun har man många olika arbetsuppgifter såsom förebyggande brandskydd, planeringsarbete, utbildning, krisberedskap och arbetsledning. Brandingenjören ingår också i den gemensamma brandingenjörsberedskapen tillsammans med Gislaved och Gnosjö kommuner.

Förslag på innehåll som kan vara intressant för dig

Hjälpte sidan dig?

Vi får många frågor om kontaktuppgifter. I de flesta fall ska du kontakta vårt kontaktcenter på telefon 0370-37 70 00, eller via e-post: kontaktcenter@varnamo.se.

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!


Hur kan vi göra informationen bättre för dig? Webbadress till sidan bifogas i meddelandet.

Senast ändrad 14 mars 2022