• Bevattningsförbud i hela Värnamo kommun Från och med 15 augusti är det bevattningsförbud i hela Värnamo kommun. Anledningen till beslutet om bevattningsförbud beror på låga nivåer i våra grundvattentäkter.
Värnamo kommuns logga
E-tjänster och blankett Mina sidor Kontakt
E-tjänster och blankett Mina sidor Kontakt Lyssna

Lediga tomter

Vi har lediga tomter i de flesta av våra tätorter. För att få köpa en tomt av kommunen behöver du först vara registrerad i kommunens tomtkö. 

Vi presenterar lediga tomter på en interaktiv karta. Här kan du på ett enkelt sätt bland annat se tomtens läge, area och pris. För de flesta tomter finns en bild på tomten tagen uppifrån. Även planerade tomter kommer finnas med.

Webbläsare som stödjer vår karttjänst är Google Chrome, Apple Safari, Microsoft Edge och Firefox.

Karta över lediga tomter i Värnamo kommun Länk till annan webbplats.

Tomtköregler

Hos mark- och exploateringsavdelningen kan du registrera dig i tomtkön och få svar på frågor om byggklara och planerade kommunala tomter i kommunen. Sökanden registreras i turordning efter datum för inbetalning av anmälnings­avgiften.

Uppdaterade tomtköregler gäller från och med den första januari 2022.

Här hittar du information om de nya tomtköreglerna. Pdf, 150 kB.

Privatägda tomter

Det finns även lediga privatägda tomter i kommunen. Är du intresserad av sådana tomter hänvisar vi dig vidare till mäklare och andra webbplatser. 

Obebodda hus

Äger du en hus som kanske skulle vara aktuell för någon familj att förverkliga sin dröm i? Det kan vara en fastighet med stort renoveringsbehov eller lite mindre.

Det finns familjer som letar efter husdrömmen på landsbygden i just vår kommun. Vi skulle gärna ge dem chansen att flytta hit och på så sätt samtidigt ge skolor, föreningar, butiker, företag och andra verksamheter ett lyft.

Om du är intresserad av att sälja din hus eller komma i kontakt med någon som vill sälja sin hus, skriv gärna till jirka.barnlund.fors@varnamo.se eller skicka ett brev till Jirka Bärnlund Fors, Värnamo kommun, 331 83 Värnamo. Du kan också ringa honom via vårt kontaktcenter på 0370- 37 70 00.

Det här var kanske det du letade efter?

Hjälpte sidan dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!


Hur kan vi göra informationen bättre för dig? Webbadress till sidan bifogas i meddelandet.

Senast ändrad 17 februari 2022