Värnamo kommuns logga
E-tjänster och blankett Mina sidor Kontakt
E-tjänster och blankett Mina sidor Kontakt Lyssna

Uppvärmning

Värmepump
Här hittar du information om vilka regler det gäller för installation av värmepump och hur du anmäler en inställation.
Vedeldning
En eldstad är ett vanligt sätt att värma sin fastighet och samtidigt öka trivseln i hemmet. Här kan du hitta råd och information om vedeldning.
Oljecisterner
Oljeutsläpp kan ställa till stora problem om oljan kommer ut i mark eller vatten. Här hittar du regler och föreskrifter för oljecister.

Uppvärmning

Genom ett medvetet val av uppvärmningssystem i din bostad har du stora möjligheter att spara både pengar och att bidra till en bättre miljö.

Sänk dina kostnader

Energiförbrukningen står ofta för en stor del av utgifterna i ett hushåll. Genom ett medvetet val av uppvärmningssystem har du stora möjligheter att påverka energiförbrukningen. Att se över bostadens isolering och ventilation kan också spara energi liksom en genomgång av inomhustemperaturen och hushållets varmvattenförbrukning.

Ta hjälp av energikalkyl

Det finns för- och nackdelar med alla uppvärmningssystem. För att få en bra bild av vilket system som kan passa dig kan Energimyndighetens energikalkyl vara ett bra hjälpmedel. Du hittar kalkylen via Energimyndighetens webbplats. Länk till annan webbplats.

Senast ändrad 17 februari 2022