Nyinflyttad

På den här sidan finns det tips till dig som är nyinflyttad.

Vi arbetar för att Värnamo ska vara en attraktiv kommun med bra utbildnings­möjligheter och ett rikt utbud av handel och fritids­aktiviteter.

Värnamo ska vara en trygg och levande kommun att bo och utvecklas i.

Framtid och utveckling

Värnamo vill växa, 2035 vill vi vara 40 000 invånare. Vi vill också vara en plats där människor, företag, föreningar och andra grupper kan växa och utvecklas.

Läs mer om Värnamos utveckling, planer och projekt på sidan Framtidsprojekt.

Ditt Värnamo

Adam Svensson är projektledare för Ditt Värnamo. Han arbetar med att få nyinflyttade, studenter, hemvändare att trivas och utvecklas i Värnamo. Du är välkommen att höra av dig till Adam med frågor eller idéer.

Följ Ditt Värnamo på Facebook Länk till annan webbplats. och Instagram Länk till annan webbplats. för att se vad som är på gång.

Träffa oss

Ditt Värnamo erbjuder dig som funderar på att flytta eller redan har flyttat till Värnamo möjligheten till ett personligt möte. Vid mötet får du möjlighet att ställa frågor om Värnamo och din eventuella flytt hit. Dessutom ser vi till att du får bästa möjliga start på din Värnamoupplevelse.

Rundtur i Värnamo kommun

Två gånger om året erbjuder vi nyinflyttade och nyfikna Värnamobor i kommunen på en gratis rundtur där vi visar upp Värnamo kommun och vad vi erbjuder. Under rundturen får du som nyinflyttad dessutom möjligheten att träffa olika personer som kan svara på dina frågor om din nya hemkommun.

Medflyttandeservice

Har din respektive fått ett arbete hos någon arbetsgivare i kommunen så försöker vi via våra nätverk hjälpa den som är medflyttande att få ett jobb i vår region. Vi garanterar inte ett jobb, men vi lovar ett stort engagemang för att ni ska trivas här.

Vår service handlar om mer än att hitta en sysselsättning. Vi kan till exempel hjälpa till med information om fritid, barnomsorg och kommunikationer.

Introduktionsträffar

Två gånger om året kan du som nyinflyttad få träffa andra i samma situation tillsammans med befintliga Värnamobor. Det kan till exempel vara att vi möts utomhus och grillar eller gör någon gemensam aktivitet.

Att vara student i Värnamo

Som student i Värnamo kommer du snabbt i kontakt med verkligheten utanför skolan. I Värnamo finns det en rad olika aktörer som hjälper dig om du vill studera och hitta ditt drömyrke.

Ditt Värnamo har ett bra samarbete med Campus Värnamo och finns till för studenterna under hela studietiden.

Arbeta och utvecklas

Värnamo kommun är den största arbetsgivaren i kommunen med omkring 2 800 medarbetare. Här finns jobb inom miljö, vatten och vägar, omvårdnad och omsorg, utbildning, bygg och anläggning, samhällsplanering, kultur, ekonomi, fritid, räddningstjänst, administration och fastighetsförvaltning.

Alla lediga jobb på Värnamo kommun.

Bo som du vill

I Värnamo förbereder vi oss på att bli fler och vi bygger och planerar för att kunna växa. Hur vill du bo?

Företagande och näringsliv

För dig som är företagare finns det stora möjligheter att etablera sig och växa i Värnamo. Regionen har länge präglats av bra företagsamhet och vi satsar på tillväxt och utveckling.

Företagslots

Du som funderar på att flytta eller starta upp ditt företag i Värnamo ska ta kontakt med vår företagslots Anki Hansson på Värnamo Näringsliv AB. Hon guidar och stöttar upp med allt som handlar om företagande, bland annat kontakter, tillstånd, samordning och lediga lokaler.

Värnamo Näringsliv AB, VNAB

Värnamo Näringsliv är ett näringslivsbolag som verkar för att Värnamo ska vara en attraktiv kommun att starta och driva företag, bo, besöka och arbeta i. Här finns bland annat en affärscoach som arbetar med nyföretagande, nyetableringar, idé- och innovationsstöd samt nätverk för nyinflyttade.

Förslag på innehåll som kan vara intressant för dig

Hjälpte sidan dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!


Hur kan vi göra informationen bättre för dig? Webbadress till sidan bifogas i meddelandet.

Senast ändrad 15 mars 2022