Värnamo kommuns logga
E-tjänster och blankett Mina sidor Kontakt
E-tjänster och blankett Mina sidor Kontakt Lyssna

Förskoleklass

I Sverige har vi skolplikten från sex års ålder, vilket gör förskoleklassen, året mellan förskola och årskurs 1, till en obligatorisk skolform. Nedan hittar du en film om att börja förskoleklass.

Förskoleklassen är en övergång mellan förskola och skola där pedagogik varvas med lek och social träning. Utbildningen i förskoleklass ska stimulera barns utveckling och lärande.

Verksamheten i förskoleklass omfattar cirka fem timmar per dag och är avgiftsfri. Förskoleklasserna har samma läsårstider som skolan och följer också skolans läroplan. Eleverna i förskoleklass omfattas av samma service som grundskolans elever när det gäller skolmat, skolskjuts och elevhälsa. Barn i förskoleklass har möjlighet till barnomsorg före och efter skoltid på fritidshemmet.

Skolval inför förskoleklass

Vårdnadshavarna till ett barn som ska börja i förskoleklass ska göra ett val av önskad skola. Valet görs mellan 15 januari - 24 februari 2022. Du som vårdnadshavare får ett brev hem med information om valet och förskoleklassens verksamhet.

Under april månad skickas sedan ett brev med beslut om elevens skolplacering hem till dig.

Läs mer om val av skola

Har du frågor kan du höra av dig till kontaktcenter eller skolans rektor. Du når rektor på respektive skola via kontaktcenter, 0370-37 70 00.

Det här var kanske det du letade efter?

Hjälpte sidan dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!


Hur kan vi göra informationen bättre för dig? Webbadress till sidan bifogas i meddelandet.

Senast ändrad 25 juli 2022