Kranmärkt

Värnamo kommun är kranmärkt. Det betyder att vi väljer kranvatten framför flaskvatten och därmed tar ställning för miljön.

Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning för verksamheter som enbart använder sig av rent kranvatten. Det betyder att arbetsplatsen, möten och externa konferenser eller utbildningar är fria från buteljerat vatten. Genom kranmärkningen visar Värnamo kommun att vi tar ställning för en bättre miljö!

Om du vill läsa mer om hållbarhetsmärkningen kranmärkts, kan du göra det på kranmärkts webbplats. Länk till annan webbplats.

Lokalproducerat och klimatsmart

Värnamo kommuns kranvatten håller god kvalitet och det är vi stolta över. Vårt kranvatten är lokalproducerat, billigt, hälsosamt och ett klimatsmat alternativ till flaskvatten. Kommunstyrelsen beslutade före sommaren 2018 att kranmärka alla kommunala verksamheter. Den 14 augusti fick vi ansökan godkänt av Svenskt vatten. Länk till annan webbplats.

300 gånger bättre för miljön

Med kranvatten slipper du transporter och tillverkning av vattenflaskor som orsakar onödiga koldioxidutsläpp och avfall. Det gör att en liter kranvatten är 300 gånger bättre för miljön jämfört med samma mängd flaskvatten. Kranvatten är hälsosamt och hållbart, både för dig och miljön.

Minst 250 gånger billigare

En liter kranvatten kostar 250 gånger mindre än samma mängd flaskvatten. Då har vi ändå räknat på det billigaste literpriset på flaskvatten, köpt i en vanlig matbutik. Kranvattnet är dessutom lokalproducerat och levereras direkt till din kran.

kranmärkt

Det här var kanske det du letade efter?

Hjälpte sidan dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!


Hur kan vi göra informationen bättre för dig? Webbadress till sidan bifogas i meddelandet.

Senast ändrad 17 februari 2022