Förskolan Ekenhaga

Förskolan Ekenhaga ligger intill Fräkenvägen, nära friluftsområdet Borgen Outdoor i Värnamo. Den är cirka 1 500 kvadratmeter, består av sex avdelningar och ger plats för 120 barn. Förskolan kommer ha ett tillagningskök som gör det möjligt att laga mat på plats.

Nu kan du ansöka om plats på förskolan Ekenhaga inför 5 augusti.

Måndag 29 april flyttar Borgens förskola in på avdelning granen och 5 augusti flyttar förskolorna Snäckan och Västhorja över i samband med att förskolan öppnar för nya sökande.

Du ansöker om plats via vår e-tjänst Hantera förskole- och fritidshemsplacering. Du hittar länk till e-tjänsten längre ner på denna sida.

IST Home Skola

IST Home skola är en app där du som vårdnadshavare:

  • lägger in schema
  • anmäler frånvaro och ledighet
  • får mer information från förskolan, rektorn och administratören

Läs mer om appen på sidan Frågor och svar, IST Home Skola

Hantera förskole- och fritidshemsplacering

Hantera förskole- och fritidshemsplacering är en e-tjänst där du som vårdnadshavare:

  • ändrar inkomst
  • ansöker om plats
  • säger upp plats
  • meddelar ändrade familjeförhållanden

Utemiljö

Vi har en stor, härlig naturnära utegård där barnen får utmanas i rörelse och lek. Gården är indelad så att det finns möjlighet för alla barn att utvecklas och ha roligt utomhus.

Inomhusmiljö

Inomhus har varje avdelning tre rum indelade i olika lärmiljöer som ger möjligheter till olika typer av lek både som ensam och gemensamt. I husets gemensamma ateljé och aktivitetsrum erbjuds skapande och rörelselek. Förskolan har ett tillagningskök som lagar maten från grunden och barnen äter alla sina mål i förskolans restaurang.

Vision och värdegrund

Vi vill att alla barn ska minnas sin förskoletid med glädje, ha hopp om framtiden samt möta engagerad personal med fokus på barnen.

Hur vi arbetar på förskolan

Omsorg, utveckling och lärande ska bilda en helhet. Vi uppnår detta genom att arbetar med mindre barngrupper, vilket innebär att vi under dagen delar barnen i grupper med minst en pedagog i varje grupp. Detta bidrar till en lugnare miljö som gynnar barns utveckling och lärande. Vi varierar undervisningen så att alla barn får rätt förutsättningar för att lyckas.

Hur vi samarbetar med dig som vårdnadshavare

Vi lägger stor vikt vid introduktionen, då vi tillsammans med vårdnadshavarna skapar en god förutsättning till trygghet och fortsatt bra samverkan mellan vårdnadshavare och pedagoger.
Funderar du på att söka plats på förskolan? Kom gärna och gör ett studiebesök!

Kontakt förskolan Ekenhaga

Rektor

Jessica Arousell

Jessika.arousell@edu.varnamo.se

Hitta till oss

Fräkenvägen 39

331 55 Värnamo

Förslag på innehåll som kan vara intressant för dig

Hjälpte sidan dig?

Vi får många frågor om kontaktuppgifter. I de flesta fall ska du kontakta vårt kontaktcenter på telefon 0370-37 70 00, eller via e-post: kontaktcenter@varnamo.se.

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!


Hur kan vi göra informationen bättre för dig? Webbadress till sidan bifogas i meddelandet.

Senast ändrad 05 juli 2024