Libanongårdens förskola, fristående

Libanongårdens förskola är en fristående förskola med kristen profil som ligger vackert i en lummig park mittemellan järnvägen och Mossleskolan, med utsikt över Värnamo.

Om oss

Vi har en stor och varierad utemiljö, med rika möjligheter till utforskande och lek, där vi tillbringar mycket tid. Förskolan består av två hus, Lillstugan och Storstugan.

Inne på Lillstugan är lokalerna hemtrevliga och anpassade för verksamheten med de yngsta barnen 1-3 år. Inne på Storstugan har vi generösa ytor för lek och lärande, anpassade för de äldre barnen 3-6 år.

På Libanongården finns tillgång till gymnastiksal och andra stora samlingssalar för föräldramöten, luciafester m.m.

Vi har 4 anställda förskollärare, 3 barnskötare, samt egen kock som lagar all vår mat i köket på Libanongården. Ekologiska mejeriprodukter används och närproducerat i den mån det går.

Vår profil

Vi är en fristående förskola med kristen profil som är en del av Värnamo Missionsförsamlings arbete. I verksamheten märks det genom att det kan förekomma:

  • kristna sånger
  • enkla bibelberättelser
  • att kristna högtider och traditioner uppmärksammas under året.

Förskolans värdegrund har sitt ursprung i vårt lands kristna tradition och harmoniserar väl med vår profil. Vår verksamhet styrs, som alla andra förskolor, av läroplan och skollag och den är öppen för alla. Man ansöker om plats till oss genom kommunens kö.

Samverkan

Du som förälder är fantastiskt viktig för oss och för vår verksamhet. En god kommunikation med hemmet är en grundförutsättning för en fungerande verksamhet. Vi vill ha ett öppet klimat där du som förälder känner att vi lyssnar på dina tankar och åsikter. Möjlighet till detta ges bland annat vid:

  • de dagliga mötena vid hämtning och lämning
  • vid utvecklingssamtal
  • på föräldramöte
  • på föräldraråd

Vi vill att du redan från start ska få chansen att lära känna oss i personalen och vår verksamhet. Därför tillämpar vi föräldraaktiv inskolning. Det innebär att du som förälder får möjlighet att vara med heldagar på förskolan och se vår verksamhet i aktion när barnet skolas in. Vi erbjuder även årligt återkommande lucia- och sommarfester där vi bjuder in alla barnens nära och kära att vara med!

Välkommen till Libanongårdens egen hemsida Länk till annan webbplats. 

Barn som leker i en sandlåda

Kontakt Libanongårdens förskola

Lillstugan

0370-34 11 33

Storstugan

0370-34 11 32

Rektor

Malin Roos

forskolechef@missionskyrkan.org

Hitta till oss

Libanonvägen

331 33 Värnamo

Förslag på innehåll som kan vara intressant för dig

Hjälpte sidan dig?

Vi får många frågor om kontaktuppgifter. I de flesta fall ska du kontakta vårt kontaktcenter på telefon 0370-37 70 00, eller via e-post: kontaktcenter@varnamo.se.

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!


Hur kan vi göra informationen bättre för dig? Webbadress till sidan bifogas i meddelandet.

Senast ändrad 16 januari 2024