Klippans förskola, fristående

Klippans förskola är en fristående förskola med kristen profil i Bredaryd. Vi har en avdelning med barn i åldrarna 1-5 år, men arbetar i åldersindelade grupper under dagen. Förskolan finns i en villa med stor och välutrustad gård och vi lagar vår mat i eget kök.

Om oss

Vi arbetar utifrån förskolans läroplan. En stor vikt läggs vid att försöka skapa en positiv och varm atmosfär, att barnen ska utvecklas till trygga och öppna människor, som visar hänsyn, hjälper varandra och känner ansvar. För oss är det viktigt med närvarande och engagerade pedagoger som alltid försöker sätta barnen och deras behov i centrum.

Vi arbetar med olika projekt, där barn och pedagoger utforskar tillsammans och där barnens intresse och frågor styr. Vi tror på ett lekfullt lärande, tid för lek och rörelser både ute och inne varje dag prioriteras. I vår ateljé får barnen tillfälle till utforskande och skapande. Språk- och mattelek är också ett naturligt inslag i vardagen.

Vår verksamhet drivs av stiftelsen Kristen Barnomsorg, vars huvudman är Församlingen Klippan i Bredaryd. Förskolan är öppen för alla barn.

Vi håller öppet enligt kommunens ramtider då behov finns, annars är det barnens schematid som styr öppethållandet. Kösystem och barnomsorgstaxa administreras av kommunen.

Vår profil

Vi har en kristen profil, vilket främst innebär att den kristna värdegrunden ligger till grund för hur vi ser på barnen och hur vi arbetar.

Den speglas även i att:

  • vi ber/sjunger bordsbön
  • vi uppmärksammar de kristna högtiderna
  • det förekommer sånger, berättelser och drama med kristet innehåll

Samverkan

För oss är det viktigt med ett nära samarbete med föräldrarna. Den dagliga kontakten vid lämningar och hämtningar är särskilt viktig. Vi har regelbundna utvecklingssamtal och föräldramöte varje höst. Föräldrarådet träffas en gång per termin. Vi inbjuder också familjerna till luciafest, sommarfest och en gemensam familjegudstjänst en gång om året.

Föräldrarna är alltid välkomna att hälsa på barnen på förskolan.

Kontakt Klippans förskola

072-588 62 58

Rektor

Evelina Åkerhag

klippansforskola@hotmail.com

Hitta till oss

Albanovägen 7

333 71 Bredaryd

Förslag på innehåll som kan vara intressant för dig

Hjälpte sidan dig?

Vi får många frågor om kontaktuppgifter. I de flesta fall ska du kontakta vårt kontaktcenter på telefon 0370-37 70 00, eller via e-post: kontaktcenter@varnamo.se.

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!


Hur kan vi göra informationen bättre för dig? Webbadress till sidan bifogas i meddelandet.

Senast ändrad 05 januari 2024