Värnamo kommuns logga
E-tjänster och blankett Mina sidor Kontakt
Värnamo kommuns logga
E-tjänster och blankett Mina sidor Kontakt Lyssna

Lindens förskola

Lindens förskola är en förskola i Lanna för barn i åldrarna 1-6 år. Vi har stora ljusa lokaler och en härlig utemiljö. Skog och fin natur ligger bara ett stenkast bort.

IST Home Skola

IST Home skola är en app där du som vårdnadshavare:

  • lägger in schema
  • anmäler frånvaro och ledighet

Läs mer om appen på sidan Frågor och svar, IST Home Skola

IST Administration

IST Administration är en e-tjänst där du som vårdnadshavare:

  • ändrar inkomst
  • ansöker om plats
  • säger upp plats
  • meddelar ändrade familjeförhållanden

Om oss

Våra lokaler finns i samma byggnad som Lindens fritidshem. I anslutning till gården ligger vår "skogsdunge". Där bygger vi kojor, klättrar i träd, hoppar från stora stenar och går på upptäcktsfärd. Vi utmanar barnen till fysiska aktiviteter, och vi uppmuntrar till rörelseglädje på förskolan. Linden arbetar efter en planerad grundstruktur som är väl förankrad i förskolans läroplan.

Våra pedagoger

Pedagogerna är medforskande. Det innebär att vi är närvarande i barnens lek, ser till barnens intressen, och utmanar barnen vidare genom att inspirera och locka till nya upptäckter och intressen. Vi arbetar med tydliggörande pedagogik. Det innebär att vi anpassar miljön efter barnens behov. Vi arbetar med Bildstöd för att skapa tillgänglighet och delaktighet för alla barn på förskolan. Det ger barnen förutsättningar att bli självständiga och underlättar kommunikation.

Leken är grunden för utveckling, lärande och välbefinnande

Vi ser leken som en viktig del i utbildningen och att barnen ges möjlighet att leka under större delen av dagen, både inomhus och utomhus.

Förskolan vilar på en demokratisk grund. Barnens åsikter och funderingar är värdefulla. Vi ska ge barnen inflytande och möjlighet att påverka sin dag på förskolan.

Förskolan ger förutsättningar till att varje barn utvecklar sin förmåga att ta ansvar för sina handlingar och för förskolans miljö. Tillsammans ser vi möjligheter.

Föräldraaktiv inskolning

Förskolan använder sig av föräldraaktiv inskolning. Det innebär att föräldern eller annan närstående är med sitt barn under den första tiden på förskolan. På detta sätt får både barn och föräldrar en större inblick i verksamheten.

Den dagliga föräldrakontakten är viktig för oss på Lindens förskola. Vi erbjuder föräldramöten, utvecklingssamtal, julfest, sommarfest och drop in fika.

Kontakt Lindens förskola

0370-37 76 85

Rektor

Sabina Granviken

sabina.granviken@edu.varnamo.se

Hitta till oss

Lanna

333 74 Bredaryd

Det här var kanske det du letade efter?

Hjälpte sidan dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!


Hur kan vi göra informationen bättre för dig? Webbadress till sidan bifogas i meddelandet.

Senast ändrad 09 november 2022