Regnbågens förskola, fristående

Regnbågens förskola drivs av Rydaholms frikyrka. Vi har ett 30-tal barn som är fördelat på två avdelningar. Pärlor 1-3 år och Diamanter 3-5 år.

Vår förskola jobbar utifrån läroplan för förskolan, barnkonventionen och skollagen. Alla är välkomna till oss. Vill man besöka oss är det bara att ringa och boka in en tid. Ansökan till oss sker genom kommunen, då anges vilken förskola som önskas i första hand.

Vi vill värna alla människors lika värde och så här tänker vi om den kristna profilen:

  • Att älska sin nästa såsom sig själv
  • Att alla människor är lika mycket värda
  • Att alla människor har en uppgift och behövs för att helheten ska fungera
  • Att alla människor är unika

Inomhusmiljö

Vi har fina lokaler, många olika rum som skapar utrymme för olika sorters lek, bygg och teknik, hemvrå, samlingsrum, bokhörna, en stor härlig ateljé och vi har även tillgång till en stor lekhall där vi utövar olika sorters rörelselek. Våra rum är föränderliga och utvecklas hela tiden efter barnens behov och intressen.

Utomhusmiljö

Vi har en stor härlig gård som inbjuder till många olika aktiviteter. Det finns en cykelbana med tillhörande mack där man kan tanka och leka rollekar. I sandlådan har vi material till att bygga och skapa, det finns en diskbänk och en kiosk där det leks oändligt olika sorters café och kiosklekar. En stor del av sandlådan täcks av en pergola som ger ett bra solskydd. På en vägg har vi byggt en vattenbana där barnen får utforska olika tekniker för att få vattnet att rinna. I en annan del av gården har vi en hinderbana byggt i trä och en kulle med tunnel igenom. Barnen får många möjligheter till motorisk träning på ett lekfullt och roligt sätt. Sedan har vi även odlingslådor och bärbuskar där barnen får möjlighet att följa hur det växer. På gården finns också två klätterställningar, en för de mindre barnen och en för de större.

Vision och värdegrund

Regnbågen, en förskola för alla, där barn och föräldrar blir sedda och hörda, känner sig trygga,

blir älskade och där alla har ett unikt och lika värde.

En förskola där verksamheten präglas av en pedagogik där omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. ”En förskola där alla får vara med”.

Hur vi arbetar på förskolan

På Regnbågen arbetar vi för att barnen ska trivas, ha kul och känna sig trygga. Vi tycker det är viktigt att se varje barn och deras unika egenskaper. Vi jobbar för att göra våra lärmiljöer tillgängliga för alla barn både inne och ute. Vi har nära till skogen och elljuspår i naturskönt område och lämnar gården en dag i veckan för att utforska naturen och jobba med motoriken.

Vi är ute både förmiddag och eftermiddag. Vi jobbar med projekt och temaarbete där vi inkluderar många mål ifrån förskolans läroplan och vi planerar och arbetar utifrån barnens behov och intressen.

Vi besöker de äldre på Lindgården och sjunger och gör ramsor för dem några gånger per termin, barnen får erfarenhet att möta flera generationer och det är uppskattat av både barnen och de äldre.

Tyra är en förskole applikation som vi använder dagligen. Här ligger barnens schema och vi ”checkar” in och ut barnen varje dag. Vi ser smidigt exakt antal barn vi har och vilka som är på förskolan.

Genom Tyra förmedlar vi viktig information till vårdnadshavare och de kan även ta del av bilder och dokumentation och följa sitt barns utveckling och se vad som händer på förskolan. Barnen har personlig mapp som bara vårdnadshavare har tillgång till och en del som berättar vad hela vad avdelningarna jobbar med. Vårdnadshavare lägger även in ledighet och sjukanmälan i appen som är väldigt enkel att använda.

Måltiderna

På Regnbågen har vi en egen kock som lagar mat från grunden med noga utvalda råvaror. Kocken är alltid närvarande under måltiderna, hon brukar få barnen att våga prova nya smaker samtidigt som hon berättar vad maten innehåller. När barnet firar sin sista födelsedag på Regnbågen får det vara med i köket och laga mat efter egna önskemål.

Kontakt Regnbågens förskola

076 856 57 00

Rektor

Caroline Sundler

caroline@regnbagenrydaholm.se

Hitta till oss

Alvestavägen 17

330 17 Rydaholm

Förslag på innehåll som kan vara intressant för dig

Hjälpte sidan dig?

Vi får många frågor om kontaktuppgifter. I de flesta fall ska du kontakta vårt kontaktcenter på telefon 0370-37 70 00, eller via e-post: kontaktcenter@varnamo.se.

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!


Hur kan vi göra informationen bättre för dig? Webbadress till sidan bifogas i meddelandet.

Senast ändrad 05 januari 2024