Värnamo kommuns logga
E-tjänster och blankett Mina sidor Kontakt
Värnamo kommuns logga
E-tjänster och blankett Mina sidor Kontakt Lyssna

Gläntans förskola

Gläntans förskola ligger i ett naturområde, nära till skog och natur. Vår förskola består av 3 avdelningar. Avdelning 1 med barn 1-3 år och avdelning 2 och 3 med barn i åldrarna 3-6 år.

IST Home Skola

IST Home skola är en app där du som vårdnadshavare:

  • lägger in schema
  • anmäler frånvaro och ledighet

Läs mer om appen på sidan Frågor och svar, IST Home Skola

IST Administration

IST Administration är en e-tjänst där du som vårdnadshavare:

  • ändrar inkomst
  • ansöker om plats
  • säger upp plats
  • meddelar ändrade familjeförhållanden

Vår miljö

Förskolan har ljusa och rymliga lokaler som bjuder in till lek och lärande, där barnen ges möjlighet att utforska och skapa sig nya kunskaper och erfarenheter. Vi erbjuder en tillgänglig lärmiljö där material finns att tillgå på barnens nivå, vilket uppmuntrar barnen till att utveckla sin självständighet.

Om oss

Gläntan är en mångkulturell förskola där vi arbetar aktivt med att skapa relationer och förståelse för varandra. Alla ska visa respekt och nyfikenhet för varandras olikheter och där med ses som en tillgång i utbildningen.

Vi vill att förskolan ska vara en trygg, rolig och lärorik miljö. Vi prioriterar den fria leken, där barnen får bearbeta sina känslor och upplevelser. Leken är en förutsättning för utveckling och lärande. Vi lägger stor vikt vid att stimulera barnens språkutveckling. Språket är en förutsättning för fortsatt kommunikation och lärande, där vi arbetar mycket med Takk/bildstöd. Skapande aktiviteter såsom sång, musik, ramsor, sagor, drama är en självklarhet i vår utbildning. På Gläntan arbetar vi med tema/projekt där vi kopplar till olika ämnen som matematik, språk, naturvetenskap och teknik samt andra ämnen utifrån läroplan för förskola.

Samverkan med vårdnadshavarna

Vi på Gläntans förskola ser vikten av ett gott samarbete med vårdnadshavare. Vi värnar om den vardagliga kontakten för att skapa en tillitsfull och god relation mellan förskola och hemmet. Vilket vi ser som en förutsättning för barnens trygghet på förskolan.

Gläntans förskolas utomhusmiljö

Kontakt Gläntans förskola

Avdelning 1

0370-37 76 64

Avdelning 2

0370-37 75 74

Avdelning 3

0370-37 75 74

Rektor

Jessica Svensson

jessica.svensson@edu.varnamo.se

Hitta till oss

Doktorsgatan 7C

331 52 Värnamo

Det här var kanske det du letade efter?

Hjälpte sidan dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!


Hur kan vi göra informationen bättre för dig? Webbadress till sidan bifogas i meddelandet.

Senast ändrad 08 november 2022